Juventus FC – FC Barcelona: Punt d’or que dóna l'accés als vuitens (0-0)

Els homes d’Ernesto Valverde continuen sense rebre cap gol fora de casa a la Lliga de Campions i es classifiquen matemàticament per a la següent ronda com a primers per 11a temporada consecutiva

El FC Barcelona ha certificat l’accés als vuitens de final de la Lliga de Campions i com a primers de grup després d’empatar (0-0) davant la Juventus a Torí. Després d’un duel rocós i molt disputat, els homes d’Ernesto Valverde s’asseguren el bitllet per als vuitens de final per 14a temporada consecutiva, i a més acumulen ja 11 temporades seguides fent-ho com a primers de grup. Amb aquest empat a zero, els culers continuen sense rebre cap gol en contra fora de casa a la Champions, després dels tres partits de la fase de grups lluny del Camp Nou.

Igualtat des de l’inici

El matx ha iniciat amb una intensitat pròpia d’un duel d’aquestes característiques. Els conjunts d’Allegri i Valverde han sortit al terreny de joc del Juventus Stadium amb la intenció de fer-se amb el control del partit des del primer minut, però la igualtat entre tots dos conjunts ha estat la tònica principal del primer temps. La Juventus ho intentava amb la velocitat de Cuadrado i Douglas Costa per bandes, mentre que els blaugrana arribaven amb les combinacions de Suárez i Paulinho.

Una falta lateral botada per Ivan Rakitic s’ha estavellat al pal després de passejar-se per l’àrea sense que ningú la toqués (minut 22), sent l’arribada barcelonista més clara del primer temps. La igualtat seguia vigent quant els torinesos han tingut la rèplica just abans del descans. Una bona acció individual de Dybala ha acabat amb un xut de l’argentí per damunt de la porteria de Ter Stegen (minut 44), sent la darrera ocasió amb perill de la primera meitat.

Leo Messi entra en escena

Ja la segona meitat, els de Valverde han dominat més la possessió i la primera ocasió no ha trigat en arribar: Falta clara sobre Iniesta a la frontal de l’àrea que executa Suárez, però el llançament de l’uruguaià ha marxat fregant l’escaire (minut 50). El tècnic barcelonista no ha trigat en moure fitxa i als 56 minuts de joc Valverde ha donat entrada a Leo Messi, que no ha trigat en provar sort de cara a gol, però el seu llançament de falta ha marxat fora per poc (minut 63).

El domini blaugrana continuava augmentat però sense disposar d’ocasions clares de gol, fins que Digne (minut 68) després d’una bona passada a l’espai de Messi, ha tingut l’opció més clara del partit amb un mà a mà davant Buffon, però el seu intent de passada no ha trobat destinatari. La Juventus ha intentat replicar mitjançant un xut potent de Douglas Costa, però el llançament del brasiler ha marxat a l’esquerra de la porteria de Ter Stegen. A més, ja sobre la botzina, el porter alemany ha salvat el gol local amb una espectacular aturada després d’un xut potent de Dybala.

Finalment, repartiment de punts que serveix per a que els blaugrana es classifiquin com a primers de grups per als vuitens de final de la Lliga de Campions, sent la 14a classificació consecutiva, l’11a seguida com a primers.