La volta al món en 90 minuts

La volta al món en 90 minuts

Les penyes internacionals del FC Barcelona ho tenen tot a punt per gaudir amb magnificència del Clàssic Madrid-Barça, que es disputarà el proper dissabte 23 de desembre a l'estadi Santiago Bernabéu

Els amants del futbol tenen macada en el calendari una data des de principis de temporada: el 23 de desembre de 2017, jornada en què se celebrarà l'últim Clàssic de l'any. A pocs dies de disputar-se, les penyes internacionals comencen a escalfar motors per a gaudir de l'esperat derbi. I és que la rivalitat entre els dos millors equips d'Europa s'ha convertit en una tradició al voltant del món. Prova d'això és la gran quantitat de penyes del Barça que han aflorat en els últims anys repartides en els diferents continents sota un mateix denominador comú: la passió blaugrana.

Poques hores abans de l'esperat partit, repassem com es preparen les entitats penyístiques més internacionals per viure el Clàssic.

Peña Gent Blaugrana de Anfa (Marroc)

El sentiment blaugrana mou masses. I, al Marroc, aquest fenomen no és menys evident. No en va, l'estat nord-africà s'ha convertit en la destinació amb més penyes blaugranes fora d'Espanya amb l'obertura de les entitats de Rabat i Kenitra, que sumen deu penyes oficials al país, sense comptar les quatre que estan a l'espera.

Aprofitant el Clàssic de dissabte que, la Gent Blaugrana d'Anfa, la penya barcelonista de la ciutat de Casablanca, organitza, al costat de la penya madridista de la mateixa localitat, la primera edició del Trofeu de l'Amistat, un esdeveniment de caràcter social que tindrà lloc a l’Orfenat de Sidi Othmane de la capital marroquina. 120 nens provinents de sis orfenats, tres àrbitres professionals i més de 80 aficionats dels dos equips faran realitat el torneig, que compta amb la col·laboració de l'entitat esportiva 'La Marocaine des Jeux et des Sports'. Durant la jornada es disputaran partits amistosos de 30 minuts entre els nens i nenes participants.

Amb tot, la Gent Blaugrana d'Anfa, que compta cada vegada amb més adeptes, espera una jornada marcada per la solidaritat que, de manera excepcional, comptarà amb l'assistència d'alguns exjugadors dels equips marroquins Wydad i Raja. "Aquest tipus d'iniciatives ajuden a incentivar l'esport entre els joves i, al seu torn, fomenten el respecte per l'altre tot i la rivalitat esportiva entre els dos clubs", assegura Youssef Bennani, president de l'entitat.

Barcelona Cairo Fans (Egipte)

Per segon any consecutiu la Barcelona Cairo Fans, fundada el 2016, organitza un gran esdeveniment amb motiu del Clàssic. Segons estima Dalia Haggag, vicepresidenta de l'entitat blaugrana, més de 500 barcelonistes gaudiran del partit a través d'una pantalla gegant instal·lada a l'aire lliure en un cèntric cafè de la capital egípcia. Per rebaixar la tensió que es viurà durant la trobada, la penya, que compta amb una placa commemorativa a la porta d'accés 52 del Camp Nou, oferirà un menú a preu reduït per a tots els assistents. I és que l'ocasió ho mereix: "tant si guanyem com si perdem, repartirem regals de record als aficionats", revela Haggag.

Penya Blaugranor de Lille (França)

Activa des de l'any 2001, la Penya Blaugranor de Lille, a França, té la tradició de reunir-se per veure els partits més importants tant de Lliga com de Champions. El Clàssic, però, mereix una atenció especial. És per això que, un cop més, una cinquantena d'aficionats blaugranes es reunirà al restaurant 'Le Gourmet Bar', on s'instal·larà una pantalla de grans dimensions. Els assistents podran gaudir d'un bon àpat i els penyistes més joves rebran, a més, una sèrie d'obsequis.

Anthony Romon, president l'entitat, explica que, a més, "es sortejarà la tómbola solidària anual en defensa de les malalties minoritàries". Un gest que, un cop més, situa la solidaritat en el centre de les organitzacions culers, que aprofiten moltes de les trobades esportives per recaptar fons en ajuda a entitats socials i projectes solidaris.

Ànima Blaugrana de Shanghái (Xina)

El bar més popular de Xangai, The Camel, situat al districte de Puxi, acollirà la trobada impulsat per la Penya Ànima Blaugrana amb motiu del Clàssic en una sala privada reservada per a més de 150 penyistes. Gràcies al patrocini de SPDBank i Beko, sponsors oficials del FC Barcelona, durant el partit es sortejarà entre els assistents una sèrie de productes oficials del Barça com samarretes del primer equip, pilotes, gorres, ninots, bufandes o carteres.

Una trobada, en definitiva, que posa de manifest el compromís social del club blaugrana, un valor diferencial assentat tant aquí com fora de casa, que tal com indica Josep Ignasi Ruiz, president i fundador de la penya: "el Barça és més que un Club, és un sentiment i una filosofia de vida basada en uns valors que impliquen la família, l'honor, la dignitat, l'esforç, la solidaritat i la constància".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut