Femení – RCD Espanyol: Golejada per tancar el 2017 a casa (4-0)

Les blaugrana s’imposen còmodament contra un Espanyol que ha intentat jugar des de la defensa, però que no ha pogut frenar les de Fran Sánchez, que es col·loquen líders

El Barça Femení ha aconseguit el triomf al derbi de la ciutat de Barcelona, després de vèncer l’Espanyol per 4-0. Les blaugrana han trobat la forma de trencar la defensa visitant i el partit amb xuts llunyans i passades a l’espai, on la velocitat de les extrems barcelonistes han estat determinants per a la victòria. Els gols de Mapi, Martens (2) i Duggan col·loquen les de Fran Sánchez a la primera posició de la Lliga, després de la derrota de l’Atlètic de Madrid contra el Rayo (0-1).

Des de l’inici, les de Fran Sánchez han començat endollades. Les internades de Bárbara Latorre i Martens han provocat ocasions molt aviat, mentre que Alexia ha enviat fora una passada de la mort de la extrem holandesa. Però això només ha estat un avís, ja que al minut 8 Mapi León ha obert el marcador després de rematar una segona jugada provinent d’una pilota aturada d’Andonova (1-0). Tot i que després del gol les blaugranes han tingut problemes per superar la defensa blanc-i-blava, Martens ha trencat la resistència amb un xut que semblava no tenir perill (2-0, min 43) però que ha acabat al fons de la xarxa per deixar el partit molt de cara al descans.

A la sortida de vestidors, l’Espanyol s’ha mostrat més ofensiu, però sense èxit. I és que, després d’uns minuts de manteniment de possessió, les blaugrana han tingut una gran ocasió per mitjà d’una bona jugada individual de Martens que s’ha estavellat al pal (min 55). Duggan també ha pogut marcar, però la seva rematada de voleia ha marxat alta.

No han fallat, però, en les següent ocasions que han tingut, ja per tancar el partit. Duggan, primer, no ha perdonat un 1 contra 1 després de rebre una paret de Losada (3-0, min 72), mentre que Martens ha transformat el seu doblet després de driblar la portera, aprofitant una assistència d’Alexia (4-0, min 83).

Una golejada, doncs, que significa molt més que tres punts, ja que permet a les blaugranes tornar a liderar la classificació. La propera jornada, la última abans de l’aturada nadalenca, s’hi jugaran ser campiones d’hivern davant el Rayo Vallecano.