Els quilòmetres que ha recorregut el primer equip del FC Barcelona al 2017

Els quilòmetres que ha recorregut el primer equip del FC Barcelona al 2017

El conjunt blaugrana ha realitzat un total de 35 desplaçaments durant l’any, 17 amb Luis Enrique i 18 amb Ernesto Valverde

El FC Barcelona ha recorregut ni més ni menys que 53.398 quilòmetres –comptant anades i tornades i repartits en 36 viatges– en desplaçaments en l’any 2017. El primer de l’any va ser a Bilbao el 5 de gener, on els blaugranes van disputar l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei 2016/17. Una competició que acabaria de la millora manera per als interessos blaugranes: guanyant la final al maig en el que seria l’últim partit de la història del Vicente Calderón. L’últim viatge d’aquest any ha estat a Madrid per visitar el Santiago Bernabéu, on els blaugrana es van imposar per 0-3 per tal de reforçar el liderat en la Lliga.

Els 35 desplaçaments del 2017 es divideixen de la següent manera per competicions: 20 de Lliga, 5 de Copa, 5 de Champions, 1 de Supercopa d’Espanya, 3 de la Gira als Estats Units i 1 a pretemporada, al Nou Estadi de Tarragona. Amb Luis Enrique a la banqueta, els blaugranes van viatjar 17 vegades, mentre que des de l’arribada de Valverde s’han realitzat 18 desplaçaments. Pel que fa als països visitats, el FC Barcelona ha pogut desplegar el seu joc a França, Itàlia, EE.UU, Grècia i Portugal. 

Pràcticament quatre dies en desplaçaments

En total, el Barça ha acumulat aproximadament 93 hores nomes en temps de desplaçaments als partits. Els jugadors blaugranes han estat el que correspondria a pràcticament quatre dies, per efectuar els viatges d’anada i tornada per a disputar els partits, així com la gira de pretemporada pels Estats Units.

Madrid, parada habitual

Entre tots els viatges realitzats pels culers, destaquen els sis desplaçaments a Madrid, que sumen un total de 6.060 quilòmetres. Els barcelonistes també han volat dues vegades a Torí, Bilbao, Vila-real i Vitòria. El mes que més s’ha jugat fora de casa ha estat l’abril, amb cinc desplaçaments, mentre que el març ha estat el mes amb menys desplaçaments, amb només un viatge a La Corunya. A més, el juny és l’únic mes del 2017 que no es va fer cap desplaçament.

D’altra banda, la gira als Estats Units d’Amèrica va comportar el desplaçament més llarg del FC Barcelona. Les visites a Nova Jersey, Washington i Miami sumen un total de 15.542 quilòmetres, un 34,3% del total.  Sens dubte, un any exigent per als blaugrana, que tanquen el 2017 igual que el van començar: guanyant fora de casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut