Condes de Albarei Teucro – FC Barcelona Lassa: Cap a la Copa com a líder invicte (28-38)

Els de Xavi Pascual derroten l’equip gallec i tanquen la primera volta de l’Asobal amb un nou triomf a la competició domèstica, en un partit en què Valero Rivera ha estat el màxim anotador

El FC Barcelona tancarà el 2017 a la Lliga Asobal com a l’únic equip de la competició que no coneix la derrota. I ho ha fet després de derrotar el Teucro, a Pontevedra, en la 15a jornada. L’amplia diferència que s’ha assolit (28-38), però, no s’ha començat a orquestrar fins a la segona meitat, quan el Barça ha jugat més dinàmic i amb més velocitat per ampliar distàncies i sentenciar el triomf.

Perquè, durant la primera part, el duel ha estat igualat i ha costat arribar al +3 amb què s’ha arribat al descans (15-18, min 20), amb Dika Mem i Víctor Tomàs com a màxims anotadors (4 gols). I és que, arriscant, els locals han decidit jugar amb atac de set i, tot i que el Barça ho ha aprofitat per fer gols en contraatacs ràpids o a porta buida, el Teucro ha aconseguit arribar amb claredat i fer mal.

Però derrotar el Barça no és fàcil. Més si, després del pas pels vestidors, els de Xavi Pascual passen a moure més el joc per augmentar el seu ritme anotador, amb set gols de Valero Rivera al capdavant, i aconseguir imposar-se. També perquè la defensa s’ha fet forta, amb un Gonzalo segur sota pals, que ràpidament ha fet créixer la renda. Primer a +6 (15-18, min 25), però per acabar amb un +10 (28-38). Una victòria, doncs, que serveix per encarar la Copa Asobal amb bon gust.