José Richard Gallego i la seva manera diferent de viure l’ambient del Camp Nou

José Richard Gallego i la seva manera diferent de viure l’ambient del Camp Nou

El colombià, un sordcec aficionat al futbol, va gaudir d’una jornada única durant el FC Barcelona – Girona FC

José Richard Gallego, colombià de 36 anys, va viure aquest dissabte una experiència inoblidable al Camp Nou. Gallego pateix la síndrome d’Usher, la malaltia més comuna de les persones sordcegues. Però les dificultats no són un impediment per gaudir del futbol, una de les seves passions. 

Amb l’ajuda del seu intèrpret guia, César Daza, de 41 anys, Gallego és capaç de seguir qualsevol matx gràcies a un sistema de signes creat per ells mateixos. Mitjançant el tacte, i amb l’ajuda d’un tauler que representa el terreny de joc, José Richard és totalment capaç de seguir les evolucions del joc en viu tal com succeeix al terreny de joc.

El FC Barcelona, a través d’una iniciativa de La Lliga, va obrir les portes del Camp Nou als dos aficionats colombians perquè poguessin gaudir del FC Barcelona – Girona FC de la jornada 25 del campionat domèstic. Els dos cafeteros van poder viure una nit única que no va acabar amb el xiulet final de l’àrbitre.

Gallego i Daza van poder saludar els seus compatriotes del Barça i el Girona

A més, després del matx, tant Gallego com Daza van poder conèixer el central colombià del FC Barcelona Yerry Mina i el lateral del Girona Johan Andrés Mojica i xerrar amb ells. “És meravellós poder veure a través dels ulls del César quelcom tan gran com el Camp Nou, sentir les llums, l’escalfor de la gent… I ha estat molt especial poder conèixer el Yerri”, va confessar, emocionat, l’aficionat colombià després d’haver complert un dels seus somnis, el de viure un partit del FC Barcelona a l’Estadi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut