Els rècords a la vista del Barça de Valverde

Els rècords a la vista del Barça de Valverde

El conjunt d'Ernesto Valverde es troba a un partit d’igualar el rècord d’imbatibilitat en Lliga que posseeix el Barça de Guardiola, amb 31 partits consecutius sense perdre

Ernesto Valverde està tenint un primer any exitós. Ha completat un inici de Lliga fulgurant. L’empat a zero davant el Getafe de la jornada 23 de la Lliga ha significat la 30a jornada consecutiva sense conèixer la derrota per part blaugrana. Una victòria o un empat en la visita del Barça a Ipurua en el següent enfrontament del campionat regular, permetria als de Valverde igualar la millor ratxa d’imbatibilitat del Club. Fins ara un rècord en mans del Barça de Guardiola, que la temporada 2010/11 va romandre invicte 31 jornades de Lliga, compreses entre  la jornada 3 i la 33.

Val a dir que, en cas d’aconseguir-ho, Ernesto Valverde compartiria el mèrit amb Luis Enrique, ja que la ratxa actual va començar la jornada 32 de la temporada passada (2016/17) amb una victòria davant la Real Societat, després de que els blaugrana perdessin a domicili davant del Màlaga (2-0). Puntuar a la cita davant l’Eibar significaria la vint-i-quatrena jornada consecutiva sense perdre enguany. Sumat a les set acumulades la temporada anterior, igualarien la fita de Guardiola.

El rècord històric, en mans de la Reial

Tot i així, els barcelonins encara haurien de suar per superar el rècord històric d’imbatibilitat d’equips de Primera Divisió. Un rècord que està en mans de la Real Societat. Els donostiarres entrenats per Ormaetxea, es van mantenir invictes 38 jornades entre la temporada 1978/79 i la 1979/80. Aleshores la Lliga comptava amb 18 equips i 34 jornades, la Real va acumular sis partits sense conèixer la derrota al final de la temporada 1978/79 i 32 partits la temporada 1979/80.

Cal recordar que el Barça d’enguany també va signar la segona millor ratxa de la història de partits consecutius sense perdre en totes les competicions. L’equip va mantenir-se invicte durant 29 partits, quedant-se a 10 del rècord assolit pel Barça de Luis Enrique la temporada 2015/16.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut