Barça Lassa - Baskonia: Triomf suat per accedir a les semifinals (94-90)

Els homes de Pesic superen el conjunt basc en un partit molt intens i disputat i que s'ha acabat decidint al darrer minut. Heurtel (20 punts), Tomic (18) i Oriola (14) han liderat la victòria culer

El Barça Lassa estarà a les semifinals de la Copa del Rei. Els blaugranes han superat el Baskonia (94-90) en un espectacular matx que s'ha acabat decidint al darrer minut. Els homes de Pesic s'han endut la victòria després de mostrar una gran intensitat durant tot el partit i amb Heurtel (20 punts), Tomic (18) i Oriola (14) com a homes més destacats.

Intensitat blaugrana des de l'inici

El primer quart ha estat marcat per una gran igualtat entre tots dos conjunts, amb ambdós equips jugant amb una intensitat màxima en un repartiment de cops constant. Tot i el 4-10 inicial per als bascos, els culers han reaccionat ràpidament amb un parcial de 7-0, amb un gran triple de Sanders inclòs, per avançar-se al marcador (11-10). L'estira-i-arronsa s'ha mantingut fins que, a les acaballes del primer quart, cinc punts consecutius d'Heurtel i una gran cistella d'Oriola han permès al Barça Lassa acabar els primers deu minuts amb un 28-22 al marcador.

Un parcial de 0-7 per a Baskonia ha ajustat el matx a l'inici del segon quart (30-29), però una gran esmaixada d'Oriola ha trencat la dinàmica basca. Això, sumat a un magnífic triple de Hanga des de la cantonada i una altra esmaixada espectacular d'Oriola recorrent tot el camp, ha donat ales als barcelonistes (39-34). Tres triples gairebé consecutius de Ribas, Navarro i Sanders han disparat encara més el Barça (50-40), però el Baskonia ha reaccionat i un triple sobre la botzina de Beaubois ha situat el 52-47 al marcador per marxar al descans amb tot per decidir.

Després d'una primera meitat amb una elevada anotació del Barça Lassa i amb una intensa defensa dels de Pesic, els culers han saltat al tercer quart amb la intenció de mantenir el gran nivell, i així ha estat. Amb el Barça dominant clarament el rebot (32-20 al final del tercer quart) i liderat per un espectacular festival d'esmaixades d'Oriola i amb un gran Tomic, els culers han arribat a situar-se a +11 al marcador (73-62). Tot i així, no han aconseguit desempallegar-se definitivament del Baskonia a l'electrònic, ja que ha reaccionat i ha acabat arribant al darrer quart amb 74-67.

El desenllaç, al darrer quart

El matx ha arribat al quart període amb tot per decidir, i el Baskonia a poc a poc s'ha anat apropant al marcador liderat per un gran Beaubois, fins a arribar a empatar de nou el duel (82-82). A partir d'aquí, amb igualtat màxima, cap dels dos equips ha estat capaç d'obrir escletxa al marcador a falta de poc més de dos minuts.

Tot i la reacció dels de Pedro Martínez, els culers han mantingut la gran intensitat tant en defensa com en atac i no s'han arronsat a la pista. Una gran recuperació d'Heurtel quan el matx ja es trobava al darrer minut ha estat clau per què els culers marxessin al marcador de quatre punts (92-88), una distància que seria ja insalvable per al Baskonia. Els culers, amb un gran darrer quart d'Heurtel (ha acabat el partit amb 20 punts), s'han acabat duent un triomf (94-90) que els permet accedir a les semifinals de Copa, en què es veuran les cares dissabte amb el Gran Canària (21.30 hores).