Aitor Egurrola, l’home de les deu Copes!

Aitor Egurrola, l’home de les deu Copes!

El capità blaugrana es converteix en el primer blaugrana que aconsegueix deu Copes i continua ampliant el seu palmarès com a esportista del FC Barcelona en actiu amb més títols (64)

Aitor Egurrola continua ampliant la seva llegenda com a esportista blaugrana. El capità del Barça Lassa d’hoquei patins va aixecar aquest diumenge, a Lloret de Mar, la 22a Copa de la secció. En làmbit particular va ser la desena d’un palmarès envejable, tal com queda exemplificat en la fantàstica imatge que presideix aquest article, amb el porter rodejat pels deu trofeus de Copa conquerits.

En total, suma 64 títols des que va debutar amb el primer equip la temporada 1998/99, i actualment és l’esportista en actiu del FC Barcelona amb una palmarès més ampli. Només el supera l’exporter d’handbol David Barrufet (71).

Superat només per Jordi Trias

En l’àmbit de les Copes d’hoquei, el Pop Egurrola està a només una de les que va aconseguir Jordi Trias i Casanovas, present en les onze Copes que va aconseguir l’Espanyol entre el 1944 i el 1962. Al Barça, el perseguidor del Pop és el segon capità, Sergi Panadero, que a Lloret va assolir la setena Copa (va arribar als 47 títols al Barça) i va igualar així un altre mite de la secció, Beto Borregán (7 Copes i 58 títols en total).

La primera Copa que va aconseguir Egurrola va ser l’any 2000 a Blanes, quan era suplent del seu referent, Carles Folguera. A la Copa del 2002, a Vic, ja va ser titular, així com a Vilanova (2003), Reus (2005), Alcoi (2007), Blanes (2011) i Vilanova (2012) i Alcobendas (2017). A més, a Alcoi i a Blanes va ser escollit MVP del torneig. en canvi, a Reus (2016) i a Lloret (2018) el porter titular de la final va ser Sergi Fernández (MVP en l’edició més recent), amb qui comparteix la millor porteria del món.

La xifra rodona del ‘10

Dels 64 títols que té Egurrola al seu palmarès, crida l’atenció la xifra rodona que suposa tenir deu títols de quatre competicions diferents. Són 10 Copes d’Europa (empatat amb l’exblaugrana Sergi Centell), 10 Copes Continentals, 10 Copes i 10 Supercopes d’Espanya (les mateixes que Panadero). La resta de campionats assolits són 17 OK Lligues, 3 Intercontinentals, 3 Copes Ibèriques i una CERS.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut