Bellpuig viu la XII Trobada de Penyes Barcelonistes de Lleida Sud i la Franja

Bellpuig viu la XII Trobada de Penyes Barcelonistes de Lleida Sud i la Franja

El vicepresident primer Jordi Cardoner, acompanyat del president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, assisteixen als actes organitzats amb motiu de la trobada i del 25è aniversari de la penya de la població

La presència de la pluja, la situació política que es viu a Catalunya i les paraules de suport als polítics que estan mancats de llibertat, han protagonitzat els actes de la XII Trobada de Penyes Barcelonistes de Lleida Sud i la Franja i del 25è aniversari de la Penya Blaugrana de Bellpuig, que s'han celebrat aquest dissabte 24 de març en aquesta població de l'Urgell.

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha assistit a la jornada, acompanyat de l’exjugador blaugrana i president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, mentre que el president de la penya de Bellpuig, Jaume Ribera, i el president de la Federació de Penyes de Lleida Sud i la Franja, Claudi Bosch, han fet d'anfitrions de la trobada. 

La pluja ha acompanyat els representants del Club i els penyistes lleidatans al llarg d'una jornada que ha començat amb l’acte institucional celebrat a l’Ajuntament de Bellpuig, on l’alcalde de la població i president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, ha rebut els representants del Barça i de les penyes, acompanyat d'altres regidors del govern municipal de Bellpuig.

Després de les paraules de benvinguda de Salvador Bonjoch, Jordi Cardoner ha signat la dedicatòria que ha escrit en nom del Club al llibre d'honor de l'ajuntament, i els representants de les dues entitats s'han s'han intercanviat els corresponents obsequis de record de la jornada,   

Després de l’acte institucional de l’Ajuntament, la celebració s’ha traslladat al Pavelló Poliesportiu de Bellpuig, on davant de l’entrada i sota la pluja, ha tingut lloc l’acte d’inauguració oficial de la Font de Canaletes de Bellpuig, que és una rèplica aproximada del monument barceloní on se celebren els títols del Barça, mentre en una sala del pavelló se celebrava un vermut popular i molt animat, amenitzat amb música en directe.

Abans de l'inici del dinar commemoratiu, han tingut lloc els parlaments i el lliurament d'obsequis als representants de les 38 penyes assistents a la trobada.

Sentiment de felicitat i tristesa

Claudi Bosch, president de la Federació de Penyes de Lleida Sud, ha llegit en nom de la Confederació Mundial de Penyes un escrit que ha fet referència al sentiment contradictori que respirava la jornada. "D'una banda per la satisfacció de la trobada i el 25è aniversari de la penya de Bellpuig, i per l'altra per la tristor i indignació a causa de les mesures d'empresonament dictades ahir, i que se sumen a les que estan patint altres persones".

El president de la PB de Bellpuig, Jaume Ribera, ha tingut unes paraules d’homenatge i reconeixement als socis fundadors i als ex presidents de la penya amb motiu d’aquest 25è aniversari de l’entitat, abans de celebrar-se el lliurament d’obsequis als representants de les penyes assistents.

Tot seguit, Ramon Alfonseda, president de l’ABJ, i Rosa Maria Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, també s'han dirigit als assistents destacant la mentalització guanyadora del Barça, i l'interès i la importància de la seva tasca social, que el converteix en més que un club 

Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig, i Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, han estat els encarregats de tancar el torn de parlaments. Bonjoch s'ha referit al temps i a l'actualitat, "avui no plou, és Catalunya que plora", i ha tornat a remarcar el sentiment de felicitat i tristesa que reunia la jornada.

Per acabar, Jordi Cardoner, també s'ha referit a una jornada agredolça i ha volgut tenir un record per a les persones que han estat mancades de llibertat, "a l'igual que també voldria tenir un pensament pel meu amic Sandro Rosell, i recordar que en un dia com avui, ens va deixar fa dos anys, Johan Cruyff. 

El vicepresident blaugrana ha tancat la seva intervenció, agraint l'esforç de totes les penyes presents i felicitar especialment la penya de Bellpuig pels seus 25 anys. "La vostra tasca ens permet poder presumir arreu del món del nostre moviment penyístic -ha dit Cardoner- i poder explicar a tothom que als seguidors del Barça els mou un sentiment que va més enllà de l'esport".  

La festa s’ha tancat amb el tradicional dinar de la trobada que s’ha celebrat a l’interior del pavelló, amb la participació d’uns 300 penyistes representants de 38 penyes de la Federació de Penyes Barcelonistes de Lleida Sud, i on tampoc ha faltat la figura de Joan Casals, el popular Avi del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut