Olympique de Lió – FC Barcelona Femení: Heroïcitat blaugrana contra les campiones d’Europa (2-1)

Les de Fran Sánchez sumen una derrota dolça al camp del millor equip d’Europa i, gràcies al gol de Patri, mantenen intactes les opcions de clasificar-se al partit de tornada

El Barça Femení ha caigut contra l'Olympique de Lió al Groupama Stadium (2-1) amb honors. L’equip de Fran Sánchez ha plantat cara a les actuals campiones d’Europa mantenint-se fidels a l’ADN Barça. Els gols de Marozsán i Hegerberg atorguen un lleuger avantatge al conjunt francès a l'eliminatòria, però la diana de Patri Guijarro al minut 72 i la gran actuació de Sandra Paños mantenen les opcions blaugranes intactes, i el Miniestadi haurà de ser el factor clau de l’eliminatòria.

El matx ha començat amb el guió, a priori, esperat. L'Olympique s'ha llençat cap a la porteria blaugrana, creant perill des del principi. Al minut 16, una rematada de cap de Renard, la capitana local, era desviada a córner per la ‘13’ barcelonista amb una gran aturada. En aquest tram del matx l’equip francès ha imposat el seu joc i s’ha apropat amb perill als domini blaugranes.

El Lió ataca, Paños respon

Henry, Marozsán en dues ocasions –una al pal- i Hegerberg, de cap, han posat a prova al conjunt blaugrana. Tot i això, el Femení s’ha refet i ha equilibrat el partit. Però just abans del descans, una jugada personal de la lateral Bronze era rematada per Dsenifer Marozsán, que ha superat a Paños amb un xut ajustat, inaugurant el marcador.

La segona part ha començat amb Paños desviant un mà a mà a Hegerberg al minut 52. I el Barça Femení ha respós amb la primera gran oportunitat barcelonista. Una gran jugada de Fabiana per la dreta arribava als peus de Duggan que, molt a prop de la porteria, ha enviat el seu remat desviat.

Pas endavant blaugrana i arriba el gol de Patri

Aquesta oportunitat ha esperonat a les de Fran Sánchez. Les blaugranes no han perdut la cara al partit, competint d’igual a igual amb les actuals campiones d’Europa. I, al final, han trobat el premi. Al minut 72, un servei de còrner d’Andonova, que gairebé acaba en gol olímpic, ha estat refusat per Bouhaddi. Però allà hi era Patri Guijarro, que ha rematat a gol des de l'àrea petita. La resposta local no s’ha fet esperar i, en la jugada següent, una centrada de Marozsán s’ha enverinat colpejant el travesser de Paños. El Lió ha apretat buscant la segona diana i l'ha acabant anotant.

Una jugada col·lectiva de Marozsán i Van de Sanden l’ha rematada Hegerberg en el punt de penal, superant Paños. L’equip local ha intentat fer un nou gol als darrers minuts, però el Barça Femení ha aguantat el resultat. Ara, el Miniestadi haurà de ser la clau per somniar amb una classificació per a les semifinals que seria històrica.