La del FC Barcelona, la millor porteria de la Champions

La del FC Barcelona, la millor porteria de la Champions

La parella Ter Stegen-Cillessen, molt consistent durant la temporada, té els millors números d’entre els vuits equips europeus que encara participen a la Lliga de Campions

Com el mur més consistent. Així s’està mostrant la porteria del FC Barcelona aquesta temporada, amb Marc-André Ter Stegen i Jasper Cillessen com a guardians. Perquè els números parlen clar quan demostren que el Barça és l’equip menys golejat d’entre els vuit que s’han classificat per als quarts de final de la Lliga de Campions. Cap equip, doncs, pot competir amb les 22 dianes que ha rebut el Barça en totes les competicions. Només la Juventus, amb 26, li pot fer una mica d’ombra.

Unes xifres que també són les millors només a la Champions, amb 2 gols encaixats en els 8 partits que s’han jugat entre la fase de grups i els vuitens de finals. El següent és el Liverpool, amb 6, mentre que el segueixen el Bayern i el City, amb 7. Les grans actuacions de Ter Stegen, amb 7 partits europeus (89,47% d'encert en les aturades), en tenen part de culpa.

A més a més, Ter Stegen ha recuperat el liderat en la classificació per al Zamora de la Lliga, que s’atorga cada temporada al porter menys golejat. Perquè l’alemany, amb 13 gols encaixats en 29 jornades, ha superat Oblak, de l’Atlètic de Madrid, que n’ha rebut 14.

30 vegades infranquejables

Tot i que ha tingut menys participació, els números de Jasper Cillessen també són positius, ja que ha disputat 9 partits (8 a la Copa i 1 a la Champions) i només ha rebut 2 gols (2 a la Copa). Així doncs, entre els dos fan una parella força consistent.

De fet, de 47 partits, són 30 les vegades que el rival s’ha quedat sense marcar: 23 amb Ter Stegen i 7 més amb Cillessen. La Juventus ho ha aconseguit en 27 ocasions i l’Atlètic de Madrid en 26. Les 23 de Ter Stegen també són la millor marca europea. Les 22 d'Oblak (Atlètic de Madrid), i les 19 de Pepe Reina (Nàpols), David de Gea (Manchester United), Donnarumma (Milà) i Areola (PSG) completen les primeres posicions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut