HB Montpeller – Barça Lassa: Tocarà remuntada al Palau (28-25)

Tot i el domini inicial dels de Xavi Pascual, la força i l’efectivitat dels francesos s’acaben imposant en l’anada dels vuitens de final de la Champions d’handbol

Sense fortuna a França. I és que el Barça Lassa d’handbol no ha pogut guanyar el partit d’anada dels vuitens de final contra el Montpeller (28-25) i haurà d’intentar capgirar el marcador al Palau per avançar de ronda. El resultat no fa que la remuntada sigui impossible, però sí complicada. Perquè, tal com s’ha vist, la qualitat i la força del primer classificat de la Lliga francesa són un entrebanc important per arribar als quarts.

I això que el domini blaugrana ha estat el guió dels primers minuts al Palais des Sports René Bougnol, malgrat que el ritme no s’ha pogut mantenir. Amb un N’Guessan molt efectiu, amb 5 gols en una mica més de 12 minuts −6 al primer període−, el Barça ha pogut aconseguir la primera renda (4-7), una diferència de tres que s’ha anat mantenint tot i l’encert de Porte, un dels homes més perillosos del Montpeller. A més, l’efectivitat i la bona defensa, barrejades amb alguna aturada clau de Gonzalo i els quatre gols de Syprzak, han posat la màxima per als de Xavi Pascual (8-12, min 22).

El Montpeller apuja revolucions

L’equip francès, però, s’ha despertat. I ho ha fet amb un parcial de 5-1 que ha neutralitzat l’avantatge i que ha enviat el partit al descans amb el 13-13, i amb un inici del segon període en què s’ha arribat al 15-13 (min 35).

Tot i que Aleix Gómez ha acabat amb la sequera blaugrana i Dika Mem ha equilibrat el marcador (15-15, min 38), l’efectivitat superior dels de Patrice Canayer en atac i les aturades de Vincent Gerard no ho han posat fàcil (21-18, min 47). El Barça, però, no ha perdut de vista els francesos −tot i els sis gols de Truchanovicius a la segona meitat (25-23, min 54)− i no ha deixat que la diferència s’ampliés gaire, especialment gràcies a la clarividència ofensiva d’Aleix Gómez (4 gols).

Amb un intercanvi de cops final, el 28-25 que tanca el partit d’anada és una derrota, i serà difícil de capgirar al Palau. Però reptes més difícils s’han pogut superar si la màgia del pavelló blaugrana actua com ho acostuma a fer. El Palau, doncs, dictarà sentència.