AS Roma – FC Barcelona: Adéu a la Champions (3-0)

Els gols de Dzeko, De Rossi i Manolas eliminen els de Valverde, que no podran continuar lluitant per guanyar el títol europeu

El FC Barcelona no ha pogut superar la Roma i s’acomiada de la Lliga de Campions. Els d’Ernesto Valverde no han tingut un bon dia i han caigut a l’Olímpic de Roma per 3-0, amb gols de Dzeko, De Rossi i Manolas, resultat que, juntament a la pressió dels italians, han fet que el 4-1 de l’anada fos insuficient.

Un resultat que s’ha començat a forjar ben d’hora, amb una diana matinera que ha decantat el matx cap al costat de la Roma. Perquè l’inici del Barça ha estat bo, amb espais per jugar, però una rematada de Dzeko després de rebre una passada en profunditat ha posat l’1-0 (min 6).

A partir d’aquí, els de Di Francesco han estat millors i han tingut més oportunitats, especialment a través del joc aeri. Schick i Dzeko han estat els més perillosos, però no ha estat fins després del descans quan els italians han fet el 2-0. L’han assolit amb un penal transformat per Di Rossi (2-0, min 57), acció que ha acabat per enlairar els locals. Ter Stegen ha sostingut el Barça amb un parell d’aturades, però finalment Manolas, amb un cop de cap a la sortida d’un córner, ha fet el 3-0 definitiu (min 83). Perquè, tot i que el Barça ho ha intentat en els darrers minuts –Dembélé ha tingut la més clara amb un xut llunyà quan Alisson havia sortit (min 92)- el resultat no s’ha mogut i el Barça ha acabat dient adeu a la Champions.