Copa del Rei: una dècada de domini a Europa

Copa del Rei: una dècada de domini a Europa

El FC Barcelona és l’equip amb més presència a les últimes finals de Copa de les cinc principals Lligues europees, ja que n’ha jugat vuit de les últimes deu

El FC Barcelona s’ha classificat per a la seva vuitena final de Copa en l’última dècada, la cinquena consecutiva, una fita que no troba comparació entre els altres grans equips de les principals Lligues europees.

El Bayern de Munic alemany, juntament amb el París Saint-Germain francès, són els equips que més s’hi apropen, amb cinc finals disputades en aquesta última dècada. El Borussia Dortmund també acumula cinc finals, quatre de les quals consecutives, però no podrà igualar el Barça, ja que en l’edició d’aquesta temporada va caure eliminat als vuitens de final a mans del Bayern de Munic.

Cal tenir en compte que alguns dels històrics d’Europa, com el Manchester United, el Liverpool i l’AC Milan, sumen únicament una final de les últimes deu, dada que posa en valor l’èxit assolit pel FC Barcelona.

Tres finals per al Sevilla, l’altre finalista

Amb la classificació per a la final d’enguany, que es jugarà contra el Sevilla el 21 d’abril, el FC Barcelona treu un avantatge de cinc finals als seus principals perseguidors estatals. El Reial Madrid, l’Athletic Club i el Sevilla acumulen tres participacions en l’última dècada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut