Els cinc debutants de la Final Four

Els cinc debutants de la Final Four

Joao, Adolfo, Joselito, Roger i Rafa López es troben a punt per a un repte que serà el primer cop que afrontin i que es presenta il·lusionant

El FC Barcelona Lassa de futbol sala buscarà guanyar la tercera UEFA Futsal Cup de la història de la secció. I ho voldran fer a Saragossa, on els d’Andreu Plaza esperen rubricar la temporada del retorn a Europa com a campió, després de dues edicions d’absència.

La cita, doncs, es presenta atractiva, i encara ho serà més per als jugadors que viuran l’experiència per primera vegada. És el cas de Joao, Adolfo, Rafa López, Joselito i Roger, que afronten el repte amb il·lusió. Rafa López així ho ha assegurat: “És un repte, però estem il·lusionats i motivats per fer un bon paper. Per a nosaltres guanyar la Champions seria un grandíssim triomf”.

Però, per fer-ho, primer s’haurà de superar un Inter que és l’actual campió d’Europa. Tots parlen de la dificultat, però també de l’equilibri que actualment existeix entre els dos equips. La concentració que dota l’experiència pot ser clau, i per això jugadors com Sedano o Lozano tenen molt a dir. “Ells dos són un mirall per a nosaltres”, diu Joao, que a més afegeix: “Han guanyat molts títols i esperem poder aixecar la UEFA Futsal Cup per al Barça tots junts. Estem preparats per fer-ho”.

Seria el tercer cop, després de les de Lleida 2012 i la de Baku 2014. Precisament la primera va ser la que va marcar jugadors com Roger, que asseguren haver-se enamorat d’aquesta competició des de les grades: “El pavelló estava a rebentar i va ser molt especial. Aquell dia vaig pensar que m’agradaria molt jugar una Final Four amb el Barça i ara per fi ho puc fer. Pot ser molt maco”.

Una àmplia experiència

En l’altra banda, Aicardo, Lozano, Sedano i Dyego són els quatre jugadors que han pogut celebrar una UEFA Futsal Cup amb el Barça. Lozano i Sedano en sumen dues (2011/12 i 2013/14), mentre que Aicardo i Dyego en tenen una (2013/14). Ells, però, no són els únics que han defensat els colors blaugrana en una Final Four, ja que la temporada 2012/13 –l’equip va quedar tercer- un jove Marc Tolrà també hi va participar, mentre que Ferrao va formar part de l’equip que va quedar subcampió a Lisboa l’any 2015.

Malgrat tot, no són els únics amb experiència. I és que la resta d’integrants de l’actual plantilla ja saben el que és jugar aquesta fase de la competició. Fins i tot, guanyar-la. És el cas de Léo Santana, amb el Kairat Almaty (2012/13), i Mario Rivillos, amb el Movistar Inter (2016/17).

Tot i que no l’han guanyat, Esquerdinha, amb el Dina Moscou (14/15), i Juanjo, amb ElPozo Múrcia (06/07 i 07/08) i el Benfica (15/16), també han disputat la Final Four. El porter va perdre la final del 2007/08 pels penals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut