El FC Barcelona reivindica respecte per tothom coincidint amb la final de la Copa del Rei

El FC Barcelona reivindica respecte per tothom coincidint amb la final de la Copa del Rei

El president Josep Maria Bartomeu anuncia que el Club exhibirà un ‘tifo’ amb la senyera i les paraules ‘Barça, Barça, Barça’ inspirades en l’històric article de Vázquez Montalbán a la revista ‘Triunfo’

El president Josep Maria Bartomeu ha reivindicat, en nom del FC Barcelona, “respecte per tothom” durant el parlament que ha realitzat en l’acte de presentació del llibre Manuel Vázquez Montalbán. Barça, cultura i esport, de l’autor Jordi Osúa, celebrat avui a l’Auditori 1899. A les portes de la final de la Copa del Rei, que el Barça disputarà el proper dissabte al Wanda Metropolitano davant el Sevilla, Bartomeu ha assenyalat que davant l’oportunitat “d’aprofitar el marc i l’altaveu que suposa disputar una final de la Copa del Rei, hem de defensar allò en què creiem”. “Dissabte, a la final, representarem el Club de la millor manera possible, aprofitant per traslladar, a tothom que ens vulgui escoltar, que no hi ha un altre actitud que la del respecte per tirar endavant. Sense respecte no hi ha diàleg, i sense diàleg, no hi ha solució”, ha afirmat.

En el context de la presentació del llibre de Váquez Montalbán, Bartomeu ha elogiat la seva figura, l’extraordinària dimensió del seu llegat, i ha subratllat la plena vigència del seus postulats i les seves reflexions. Unes reflexions sobre el paper representatiu del Barça que han portat el president a exposar el posicionament del Club envers la difícil situació política que afecta Catalunya, tant internament com en la seva relació amb l’estat espanyol i el seu poder judicial.

El president del Barça ha insistit “en la necessitat que el conflicte es resolgui políticament”, ha demanat a tots aquells que tinguin la responsabilitat o l’oportunitat de resoldre aquest conflicte “que es tinguin respecte”, també ha demanat “respecte per les nostres institucions, per la llibertat d’expressió i pel dret a decidir de tots els pobles”, així com “respecte per les majories, però també per les minories”, respecte “per la discrepància” i també per “la voluntat de les persones, per les seves llibertats i pels seus drets civils”.

Suport a l’expresident Sandro Rosell

En el seu discurs, Josep Maria Bartomeu també ha fet referència a la situació dels polítics empresonats i de l’expresident Sandro Rosell i ha demanat “respecte pel significat de la paraula JUSTÍCIA, una justícia que permeti acabar amb la insòlita situació de presó provisional que pateixen, no tan sols els nostres polítics, sinó també persones com l’expresident Sandro Rosell, que fa ja quasi un any que està en presó provisional, que considero desproporcionada”.

La reivindicació de respecte que ha fet el president del Barça també ha estat dirigida “als partits polítics”, als quals ha demanat que, “per respecte a Catalunya, facin tot el possible per formar un Govern que permeti sortir d’aquesta situació en què ens trobem”. Finalment, Bartomeu igualment ha demanat: “Respecte pel Barça. Que ningú s’aprofiti dels nostres colors i del nostre escut, perquè ens pertany a tots”.

En el seu parlament, el president també ha demanat als socis i aficionats del Barça que assisteixin a la final de dissabte que gaudeixin del partit i donin suport a l’equip, “amb fair play, i d’una manera cívica i pacífica”. Ha recordat que “la Junta Directiva sempre ha demanat que es respectin tots els símbols identitaris, de la mateixa manera que ens agrada que es respectin els nostres”, i entén que quan l’afició s’ha expressat xiulant no ho ha fet “per menystenir cap símbol, sinó en protesta per determinades actituds contra el poble de Catalunya en els darrers anys”. “Per damunt de tot, defensarem el dret a la llibertat d’expressió. Un dret fonamental innegociable que forma part de l’essència del nostre Club”, ha insistit Bartomeu.

Bartomeu ha anunciat també que, abans de la final, el Club lluirà un tifo amb la senyera i els colors blaugrana acompanyada del lema Barça, Barça, Barça. “Una expressió que forma part del nostre himne i que és el títol d’un dels articles més recordats de Manuel Vázquez Montalbán a la revista Triunfo a finals dels 60, aquell en què parlava de la força representativa del Barça més enllà del futbol”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut