Andrés Iniesta anuncia el seu adéu del FC Barcelona a final de temporada

Andrés Iniesta anuncia el seu adéu del FC Barcelona a final de temporada

“Vull ser honest amb mi mateix i amb el Club que m’ho ha donat tot", explica el jugador manxec pel que fa a la seva decisió

És oficial. Andrés Iniesta, un dels millors futbolistes de la història del Club, deixarà el FC Barcelona a final de temporada. El ‘8’ blaugrana ho ha comunicat aquest divendres, en una multitudinària compareixença a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva. “Aquesta roda de premsa és per fer pública la decisió que aquesta temporada és la meva última aquí. És una decisió molt meditada, molt valorada i pensada a nivell intern, a nivell familiar”, ha arrencat, mirant de contenir les llàgrimes.

Tot i ser un secret a veus, el barcelonisme encara confiava en la seva continuïtat. Ell, però, ha explicat els motius del seu adéu: “No fa falta que em diguin que volen que em quedi. Jo sempre he intentat transmetre al Club que volia dur els ‘tempos’ del que és la meva vida i ser el més honest possible amb mi mateix i amb el Club. És la principal raó per entendre que la meva etapa acaba aquí”.

Acompanyat per família, plantilla, staff i directius s’ha sincerat i ha parlat a cor obert: “No vull enganyar ningú. En uns dies compliré 34 anys i m’he espremut al màxim durant tots aquests anys. Sent honest amb mi mateix i amb el Club que m’ho ha donat tot, entenc que la meva etapa acaba pel simple fet que el Club que em va acollir amb 12 anys es mereix el millor de mi”.

Se’n va donant les gràcies. A tothom: afició, companys, tècnics i família. I pronostica una era guanyadora al Barça també sense ell: “Han marxat molts jugadors. Se n’anirà Iniesta i el Barça continuarà jugant bé i continuarà guanyant. El futbol segueix i la vida segueix”.

Va arribar amb 12 anys i marxarà amb 34. Han estat 22 anys al Barça, 16 dels quals al primer equip, amb el debut com a moment més especial. És conscient de qui és i de tot el que representa: “Sé el que significa l’exigència de jugar aquí any rere any en tots els sentits. Sé el que significa i la responsabilitat que té ser capità d’aquest club”. Va arribar com un nen i marxarà com un home.

El seu últim gest: marxar a un equip que mai l’enfronti al Barça. Lluny d’Europa.

Se’n va un referent, un senyor. Com sempre, amb senzillesa i humilitat. Que tinguis sort i fins aviat, Andrés.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut