FC Barcelona – Villarreal: El campió vol la imbatibilitat (5-1)

Els gols de Coutinho, Paulinho, Messi i el doblet de Dembélé permeten als de Valverde sumar una nova jornada sense perdre i ja només en queden dues per acabar la Lliga sense perdre

El FC Barcelona continua sumant. Ho ha tornat a fer aquest dimecres, al Camp Nou, contra el Vila-real, en el partit de la jornada 34 de la Lliga que va haver de ser ajornat per la disputa de la final de Copa. Una victòria contra els groguets (5-1), doncs, que serveix per acumular 43 jornades consecutives sense perdre i permet mantenir intactes les opcions d’acabar la Lliga com a campió invicte.

Coutinho, Paulinho, Messi i Dembélé, per partida doble, han estat els golejadors blaugrana d’un enfrontament que només ha tingut un dominador durant bona part del matx. Perquè els de Valverde no han patit gaire, especialment durant un primer temps en què només un xut de Fornals i un altre de Jaume Costa han posat a prova els grans reflexos de Cillessen.

De fet, els blaugrana han pogut arribar al descans amb un resultat molt favorable (3-0). Coutinho ha fet el primer quan ha aprofitat un refús d’Asenjo després d’una gran jugada de Dembélé (1-0, min 10). Cinc minuts més tard, Paulinho ha transformat una llarga jugada de toc amb una assistència de Digne (2-0, min 15). Ja sobre el xiulet del descans, Messi ha fet el tercer amb una jugada espectacular que ha aixecat el Camp Nou. El ‘10’ ha driblat dos rivals, ha combinat amb Iniesta i ha superat el porter groguet amb un toc suau (3-0, min 45).

Rakitic i Dembélé posen la cirereta

Tot i que el Vila-real ha tingut uns minuts en què ha pressionat i Sansone, amb moltíssima fortuna, ha pogut reduir diferències (3-1, min 53), el Barça ha pogut lligar el triomf. Malgrat que els gols definitius han costat en arribar –ho han fet a les acaballes-, els de Valverde han reduït els atacs del Vila-real quan han fet un pas endavant. Suárez ha tingut un parell d’ocasions clares, així com Messi i Dembélé. Ha estat precisament el francès qui ha fet, finalment, el 5-1 definitiu. Primer, quan ha rematat una jugada espectacular de l’incombustible Ivan Rakitic (4-1, min 86). Just abans del final, l''11'ha materialitzat un golàs de bandera, quan ha recollit l’esfèrica en el seu propi camp, ha començat a superar rivals i ha acabat fent el 5-1 definitiu (min 90). Tot plegat per deixar el Barça a només dues jornades d’acabar invicte. Queda clar que el campió així ho vol.