FC Barcelona Lassa – Atlètic Valladolid: El campió demostra el seu caràcter (34-30)

Una gran segona meitat blaugrana ha assegurat un triomf molt treballat dels jugadors de Xavi Pascual

El Barça Lassa ha superat l’Atlètic Valladolid per 34-30 als quarts de final de la Copa del Rei d’handbol. En el matx disputat al Madrid Arena, els de Pascual han patit per derrotar un rival el qual han tombat gràcies a un parcial de 9-1 a la segona meitat. Rivera i Lenne, des dels extrems, i Pálmarsson i Pérez de Vargas han estat els líders d’un Barça Lassa que s’ha aconseguit sobreposar al gran partit de Rubén Río i del porter del conjunt val·lisoletà, Cesar Pérez.

Uns primers minuts molt intensos de l’Atlètic Valladolid han sorprès els de Xavi Pascual, que s’han vist aturats per l’actuació d’un César Pérez molt encertat als primers compassos. El principi del matx s’ha disputat a un ritme frenètic, fet que ha aprofitat l’equip de Pucela per assolir la iniciativa (3-5, minut 9). L’equip blaugrana no aconseguia desplegar el seu joc habitual, i després del 4-8 Pascual s’ha vist obligat a aturar el joc.

El conjunt culer ha reaccionat amb un parcial de 4-1 que ha tornat a igualar el partit (11-12, minut 22). El Barça Lassa ha tingut problemes a la porteria durant la primera meitat, i l’Atlètic Valladolid ha tornat el parcial al conjunt barcelonista (12-17, minut 26) després d’una sequera blaugrana de gairebé cinc minuts. Una diana de Victor Tomás i un llançament de set metres de Dolenec (3/4 a la primera part) han escurçat les distàncies i han enviat el matx al descans amb 14-17 a l’electrònic.

Un parcial de 9-1 capgira el partit

La segona meitat ha començat també amb César Pérez i els pals de la porteria del Madrid Arena aturant els atacs blaugrana. Però els de Pascual han anat de menys a més amb el pas dels minuts, i una diana d’Entrerríos (minut 35) ha desencadenat la tempesta barcelonista. Amb una reacció liderada per Rivera i Lenne i marcada pels atacs de set culers, Pálmarsson, que ha entrat a la segona part, ha dirigit de manera magistral l’atac en superioritat dels catalans.

Gràcies a aquest fet el Barça Lassa ha aconseguit un parcial de 9-1 (24-20, minut 48) que ha remuntat el matx, i ha assolit una diferència decisiva per a la victòria final. Els de Pascual han tret el caràcter i la intensitat defensiva a la segona meitat, i l’Atlètic Valladolid ha començat a acusar la fatiga (27-24, min 53) i l’encert de Pérez de Vargas, que ha realitzat una gran segona meitat.

Reacció final val·lisoletana i el Barça Lassa assegura el triomf

Tot i això, l’equip de David Pisonero ha reaccionat als últims instants, i, liderat per Rubén Ríos, s’ha col·locat a dos gols (32-30, minut 58). Però una diana d’Entrerríos immediatament després ha sentenciat la classificació per a unes semifinals en què espera el Puente Genil, que ha eliminat el BM Granollers en la gran sorpresa de la jornada.