Josep Maria Bartomeu ha aprofitat la seva visita a Boston per conèixer de primera mà el Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Josep Maria Bartomeu ha aprofitat la seva visita a Boston per conèixer de primera mà el Massachusetts Institute of Technology (MIT)

El president del FC Barcelona ha conegut el projecte d’investigació centrat en l’anàlisi esportiva i ha estat entrevistat per dos mitjans de referència mundial com ESPN i Associated Press

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha visitat el prestigiós MIT (Massachusetts Institute of Technology) on ha pogut comprovar la seva vinculació amb el Barça Innovation Hub i també ha atès dos mitjans de referència mundials com són ESPN i l’agència de notícies Associated Press per repassar l’actualitat del Club. Bartomeu ha aprofitat la seva estada a terres nord-americanes, on dijous va pronunciar una conferència sobre el compromís social del Barça a les jornades ‘Participation, Inclusion and Social Responsibility in Global Sports’ a la Universitat de Harvard.

Bartomeu ha visitat una de les universitats més prestigioses del planeta, el Massachusetts Institute of Technology, de la mà de Marcos Muñoz, Director Senior de l’Oficina d’Iniciatives Globals del MIT, amb qui ha pogut visitar el campus i veure les seves instal·lacions i conèixer la feina que es fa en una institució capdavantera en tecnologia i innovació arreu del món. 

El president blaugrana ha conegut de primera mà conjuntament amb Javier Sobrino, director de Planificació Estratègica i Innovació del FC Barcelona, del projecte d’investigació que està portant a terme el FC Barcelona, a través del projecte Barça Innovation Hub, i un grup del MIT Sports Lab centrat en l’anàlisi esportiva. Un projecte que té l’objectiu d’analitzar i categoritzar, a través de diferents tècniques d’anàlisi de dades, les diferents formes que tenen d’atacar els equips de LaLiga. 

A més, ha tingut l’oportunitat de poder tenir un dinar de feina amb Israel Ruíz, vicepresident executiu i tresorer del MIT, per poder seguir col·laborant conjuntament amb el Barça Innovation Hub i el Massachusetts Institute of Technology en altres projectes que puguin ser profitosos per ambudes entitats.  També ha mantingut una reunió de treball amb Christina Chase, del departament d’Enginyeria Elèctrica i Informàtica i Anete Hosoi, degana associada i professora d’Enginyeria Mecànica de la universitat.

Josep Maria Bartomeu ha estat entrevistat per ESPN i Associated Press per tractar temes institucionals i esportius com l’actualitat del primer equip, l’Espai Barça, el Barça Innovation Hub, la marxa d’Andrés Iniesta o les Barça Academies, especialment la de Nova York. El president blaugrana també s’ha referit a la importància de la Masia i ha explicat els detalls de la gira americana que el primer equip durà a terme aquest estiu, fent referència a les tres ciutats on els d’Ernesto Valverde disputaran els partits amistosos.

Cal recordar que el FC Barcelona viatjarà per segon any consecutiu als Estats Units per enfrontar-se al Tottenham Hotspur, l’AS Roma i l’AC Milan, respectivament, en el marc de la International Champions Cup. Els tres partits tindran lloc a Los Angeles (28 de juliol), Dallas (31 de juliol) i Bay Area (4 d’agost). Així doncs, es tracta de reforçar la presència del Club en un mercat estratègic per al FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut