Harvard convida Josep Maria Bartomeu a explicar el compromís social del Barça

El president pronunciarà una conferència a la Loeb House en el marc de les jornades ‘Participation, Inclusion and Social Responsability in Global Sports’ que la universitat organitza juntament amb el Simmons College

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, viatjarà aquest dijous als Estats Units per participar en una conferència a la prestigiosa Universitat de Harvard en el marc previ a les jornades Participation, Inclusion and Social Responsibility in Global Sports que la universitat organitza amb el Simmons College, una reputada universitat i escola de postgrau privada de Boston, els dies 1 i 2 de juny.

El president blaugrana explicarà com el Barça contribueix a millorar la societat a través de l’impacte positiu de l’esport, en projectes com el Barça Innovation Hub, la Masia o la Fundació, algunes de les raons que fan del Barça més que un club; quin és el model que fa del FC Barcelona un club singular o com prioritza la cultura de l’excel·lència per millorar constantment esportivament i corporativament en un entorn competitiu molt exigent en el món del futbol del Segle XXI.

Durant el viatge a Boston, el president blaugrana també visitarà les instal·lacions del MIT (Massachusetts Institute of Technology), la prestigiosa institució i universitat nord-americana dedicada a la recerca i la investigació, que està treballant conjuntament amb el Barça Innovation Hub, la plataforma que aglutina tots els projectes de recerca, innovació i formació del Club.

El punt de partida de la jornada de Bartomeu a Boston serà el Loeb House de la Universitat de Harvard (antiga residència dels presidents de Harvard). Des d’allà el president del Club visitarà el Campus, i seguidament tornarà al mateix escenari, on, prèviament al sopar que donarà el tret de sortida a les jornades organitzades per la Universitat de Harvard i el Simmons College, tindrà lloc el seu parlament davant una audiència formada per personalitats del món de l’esport, professors, líders acadèmics, empresaris i periodistes.

No és la primera vegada que Josep Maria Bartomeu col·labora amb la Universitat de Harvard. El 2015 va participar a través d’una videoconferència des del Camp Nou en una classe de l’MBA de la Harvard Business School, la prestigiosa escola de negocis nord-americana, en què es va presentar com a cas d’èxit de combinació de dimensió global i arrelament global. El cas del Barça es va mostrar per primera vegada als alumnes com a part del temari d’Indústries Creatives que imparteix la professora Anita Elberse, experta en indústries de l’esport i de l’entreteminent. L’any següent, Bartomeu va repetir l’experiència en la mateixa classe per explicar el model de club i els objectius estratègics, centrats en l’àmbit internacional.

El FC Barcelona també estarà representat en les jornades Participation, Inclusion and Social Responsibility in Global Sports dels dies 1 i 2 de juny per Javier Sobrino, director de Planificació Estratègica i Innovació del FC Barcelona, i Mària Vallès, directora de la Fundació Barça. Tots dos participaran en algunes de les sessions que s’organitzen en aquestes jornades conjuntament amb representants de la Universitat de Cornell, de la Universitat del Sud de Califòrnia, de la UEFA, de la Fundació dels Boston Red Sox o de la Fundació dels Seattle Sounders, entre altres institucions.

Visita al MIT amb el Barça Innovation Hub

Divendres al matí, Josep Maria Bartomeu visitarà les insta·lacions del MIT (Massachusetts Institute of Technology). Una visita a aquesta prestigiosa institució i universitat nord-americana que tindrà dues parts diferenciades: la primera, al MIT Innovation Ecosystem, i la segona aL MIT Sports Lab.

El president blaugrana tindrà l’oportunitat de conèixer de primera mà el projecte d’investigació que està portant a terme el FC Barcelona, a través de la plataforma Barça Innovation Hub, conjuntament amb un grup del MIT Sports Lab centrat en l’anàlisi esportiva. Aquest projecte te l’objectiu d’analitzar i categoritzar, a través de diferents tècniques d’anàlisi de dades, les diferents formes que tenen d’atacar els equips de LaLiga. Per a aquest projecte s’ha comptat amb un grup de vuit estudiants de diferents disciplines (Computer Science, Mechanical Engineering i Business Administration), i ha estat liderat per dues professores del Departament d’Enginyeria Mecànica del MIT, Annette Hosoi i Christina Chase.

Aquest grup multidisciplinar treballa en aquest projecte amb una de les àrees de coneixement del Barça Innovation Hub, centrada en l’Anàlisi i la Tecnologia Esportiva. Aquesta àrea del BIHUB té com a objectiu fonamental complementar la mirada experta de l’entrenador amb el desenvolupament d’una anàlisi de les dades que evalui les diferents situacions del joc en funció de la posició dels jugadors en relació a la pilota.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut