El Camp Nou acull aquest cap de setmana el congrés més important del món de medicina i ciències del futbol

El Camp Nou acull aquest cap de setmana el congrés més important del món de medicina i ciències del futbol

La International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology reunirà 3.000 participants i 220 conferenciants de 97 països i comptarà amb un ‘workshop’ de ponents del Barça Innovation Hub

Les instal·lacions del Camp Nou seran aquest cap de setmana el punt de reunió dels millors especialistes del món de les ciències de l’esport i la medicina del futbol en el congrés més important del món, la International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology. Aquesta trobada està organitzada per Isokinetic Medical Group conjuntament amb la FIFA i compta amb la participació de professionals del Club i de Barça Innovation Hub, la plataforma que aglutina tots els projectes de recerca, innovació i formació del FC Barcelona.

Aquest congrés se celebra per segon any consecutiu a les instal·lacions blaugrana i arriba a la 27a edició, consolidada com un congrés de referència mundial entre els professionals de la rehabilitació, la traumatologia i la medicina de l’esport, que reunirà 3.000 congressistes i 220 conferenciants de 97 països.

El programa científic del congrés tindrà com a fil conductor Football Medicine Outcomes, are We Winning? i durant tres jornades, els dies 2, 3 i 4 de juny, els millors especialistes del món impartiran conferències magistrals, trobades de debats i les diferents societats científiques celebraran tallers o workshops per presentar les seves novetats. El vicepresident primer Jordi Cardoner donarà dissabte la benvinguda als assistents i ponents del congrés en l’escenari principal situat en la tribuna del Camp Nou.

En un d’aquests workshops, membres del Barça Innovation Hub impartiran diferents conferències sobre la utilització de les dades que genera el Club en diferents àrees i de com es tracten i es posen en valor perquè siguin útils per a la cura i el rendiment físic i esportiu dels nostres esportistes.

La presentació del workshop serà a càrrec del doctor Gil Rodas i Francesc Cos, directors de l’àrea mèdica i de l’àrea de rendiment del Barça Innovation Hub, respectivament. A les ponències participen els metges del primer equip Ricard Pruna i Xavier Yanguas o els fisioterapeutes Silvia Ortega i Juanjo Brau, a més de l’enginyer expert en dataanàlisi del Club, Javier Fernández, o el bioestadístic Martí Casals, i el preparador físic Xavier Reche, tots membres del Barça Innovation Hub.

Intercanvi de coneixements

El congrés es presenta com una excel·lent oportunitat de trobar sinergies entre les idees innovadores dels joves especialistes i l’experiència dels professionals més reconeguts en aquests temps. La trobada mèdica explorarà un ampli ventall de temes relacionats amb la medicina del futbol per compartir els seus coneixements i experiència en un ampli ventall d’àrees, per comunicar-se i establir relacions com en una xarxa global.

Isokinetic Medical Group, principal organitzador d’aquest esdeveniment, és líder en l’àmbit mundial en el camp de les lesions esportives, el tractament, la rehabilitació ortopèdica i la recerca, amb més de 30 anys d’experiència en el tractament de pacients en les seves vuit clíniques de tot Europa. Aquest grup mèdic fa 25 anys que celebra aquest congrés a Londres i Milà, i per segona vegada arriba a Barcelona de la mà del Barça Innovation Hub.

L’esdeveniment se celebrarà simultàniament en diferents escenaris de les instal·lacions del Camp Nou, a la graderia de Tribuna, on tindran lloc les conferències dels ponents; L’auditori 1899, la Sala Roma, la sala de premsa Ricard Maxenchs i l’esplanada de l’Estadi, on s’instal·larà un village amb zones d’oci i restauració.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut