Bobby Robson (1996-97)

Bobby Robson (1996-97)

Aquest gentleman anglès, nascut a Sacriston el 18 de febrer del 1933, va arribar l’any 1996 al FC Barcelona amb la difícil tasca de substituir Johan Cruyff. Va guanyar una Copa i una Recopa

Sens dubte, la pressió externa generada pel comiat de Cruyff i les fortes crítiques al seu sistema de joc van dificultar que Bobby Robson tingués una temporada plàcida. Amb tot, el tècnic anglès va respondre amb títols a tots aquests inconvenients.

L’equip va aconseguir la segona plaça a la Lliga, va guanyar la Recopa d’Europa davant el PSG (1-0) i va conquerir també la Copa del Rei davant del Betis (3-2) en una final inoblidable a l’estadi Santiago Bernabéu. També van ser inoblidables els quarts de final d’aquesta última competició contra l’Atlètic de Madrid, amb una remuntada èpica al Camp Nou (5-4). Malgrat els èxits esportius, Louis van Gaal va ser contractat per dirigir el Barça les temporades següents. Bobby Robson, que va superar amb nota la seva etapa a la banqueta blaugrana, va assumir, amb l’arribada del tècnic holandès, un lloc a la secretaria tècnica del Club.

Robson va abandonar l’entitat barcelonista a l’estiu del 1998, després d’haver acceptat una temptadora oferta d’un dels seus exequips, el PSV Eindhoven. En aquests dos anys al Club, el tècnic anglès, que el curs 1996/97 va saber treure rendiment esportiu al joc estel·lar d’un jove i efectiu Ronaldo Nazario, va guanyar-se l’afecte i l’estima de l’afició culer.

El 31 de juliol del 2009, als 76 anys, va morir després d’una llarga malaltia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut