13 de 13 després de guanyar a l'anada com a visitants

13 de 13 després de guanyar a l'anada com a visitants

Les dades conviden a ser optimistes després de la victòria per 2-3 al Parc dels Prínceps de París

El Barça ha tornat de París amb una gran victòria a la butxaca. El gran futbol desplegat pels blaugranes al Parc dels Prínceps va tenir el premi merescut d'un triomf que posa una mica més a prop la presència a les semifinals de la Lliga de Campions. És només un gol de marge, i el PSG disposa d'arguments més que de sobra per capgirar una eliminatòria, però si revisem els precedents, conviden a l'optimisme.

Guanyar fora = passar de ronda

Perquè, després de guanyar com a visitants el partit d'anada d'una eliminatòria europea els culers han passat en 39 de les 41 ocasions. I, de fet, a la màxima competició europea, el Barça no ha caigut mai eliminat. 13 de 13. Les dues primeres fan referència a l'antiga Copa d'Europa, contra el Milan el 1959 i contra l'Sparta de Praga el 1985, mentre que les 11 restants ja són amb el format Champions League, i totes a partir de l'any 2006.

reialmadridfcbarcelona_pic_r.madrid-fcb46

L'any de la segona Champions a París, el Barça de Frank Rijkaard va guanyar el Chelsea a Stamford Bridge a vuitens (1-2) i el Milan a San Siro a les semifinals (0-1) i van acabar la feina a l'Spotify Camp Nou abans de viatjar a París i guanyar la final contra l'Arsenal. Dues temporades més tard, la 2007/08, en l'última temporada del tècnic neerlandès, van superar el Celtic a Glasgow (2-3) i el Schalke 04 a Alemanya (0-1). El curs 2010/11, un doblet de Messi al Bernabéu (0-2) a les semifinals va servir per fer un pas de gegant per guanyar la quarta a Wembley i la temporada següent, es va vèncer 1-3 a Leverkusen en els vuitens.

Després, dues vegades contra el mateix rival, el Manchester City, el 2014 i el 2015, amb un 0-2 i un 1-2 a l'Etihad. Aquell mateix 2015, el de la cinquena Champions a Berlín, ja es va superar el PSG 1-3 en uns altres quarts de final. Els dos últims exemples són contra dos equips anglesos. L'any 2016, en els vuitens al camp de l'Arsenal (0-2) i el 2019 a Old Trafford contra el Manchester United (0-1). Totes aquestes tretze eliminatòries tenen un denominador comú: el Barça va acabar passant. Ara, amb el 2-3 a París, toca segellar el 14 de 14.

_SG_9443_1

El PSG no ha remuntat mai fora de casa

A més, si agafem les dades del PSG, els francesos no han aconseguit remuntar mai una eliminatòria europea després de perdre el partit d'anada a casa. 0 de 6. Més arguments per creure que el Barça pot ser a les semifinals d'aquesta Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut