La Barça Academy World Cup obrirà les seves portes dilluns

La Barça Academy World Cup obrirà les seves portes dilluns

La Ciutat Esportiva Joan Gamper acollirà l'11a edició de la trobada anual d’Academies del Barça

El torneig internacional Barça Academy World Cup presented by Allianz celebra aquest 2024 la seva onzena edició. Aquest any, els cinc continents estaran representats i Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania a través dels Barça Academy Camps d’Austràlia faran una flaire de globalitat blaugrana que arribarà a tots els racons del món. La edició d'aquest any comptarà amb dos padrins d'execpció com són Pau Cubarsí i la Mariona Caldentey, jugadors del primer equip masculí i femení de futbol respectivament. 

Per a aquesta cita són gairebé 2.000 nens i nenes de 6 a 16 anys els qui tornen a viatjar a les instal·lacions del FC Barcelona, uns registres que s’aproximen al rècord històric de la World Cup. L’onzena edició es disputa als camps de futbol de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a l'Escola Pisa Sarrià, al Col·legi Sant Ignasi i al Camp Municipal del Barri Centre de Sant Joan Despí. 

175 equips  

En total, són 175 equips els que prenen part provinent de 22 països i que disputaran un total de 638 partits durant les quatre jornades de competició. Aquesta edició, els equips representen un total de 36 Barça Academy i Barça Academy Camps de tot el món i suposa un rècord de participació a la història de la World Cup en les seves onze edicions.  

Segona edició femenina

Per a l'edició d’enguany, hi haurà un total de 18 equips representants de les diferents Barça Academy del món que participaran en la segona edició del torneig femení. Les esportistes prendran part en les dues categories de la competició, la Sub-12 i la Sub-14, i s’ha passat dels 10 equips, 100 jugadores i sis Academies als 18, més de 190 participants i representant 13 Barça Academies. 

Futbol 11 per primera vegada

La novetat d’aquesta edició serà que per primera vegada es competirà en futbol 11 en la categoria de Sub-16. Així doncs, gairebé 150 nens de nou equips miraran de sortir guanyadors de la primera edició de futbol 11.

 

Reconeixement a la fidelitat

La Barça Academy World Cup presented by Allianz comptarà amb un moment de reconeixement a aquells projectes que ja tenen com a mínim 10 anys d’arrelament als seus respectius territoris. D’aquesta manera, les Barça Academy de Singapore i de la República Dominicana comptaran amb un espai destacat a la cerimònia inaugural de la competició per agrair la seva fidelitat durant aquests 10 anys. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut