L'anàlisi dels possibles rivals del Barça a la Champions

L'anàlisi dels possibles rivals del Barça a la Champions

Posem el focus en els set equips que es poden veure les cares amb els blaugrana lluitant per un lloc a les semifinals de la màxima competició continental

Punt i final a l'eliminatòria de vuitens de final de la Champions, amb el FC Barcelona com un dels vuit equips classificats per als quarts. Els blaugrana, després de desfer-se del Nàpols amb dos bons partits, torna a una fase que no olorava des de feia quatre anys, però l'ambició no s'atura aquí, i ja toca pensar en el següent. I el proper obstacle se sabrà aquest divendres en el sorteig que crearà els emparellaments entre els vuit millors equips d'Europa.

Abans de saber contra qui es veurà les cares el Barça, fem unes pinzellades sobre els set possibles rivals.

Arsenal

Sota la batuta d'un entrenador amb passat a La Masia com Mikel Arteta, els londinencs tornen als quarts de final 14 anys després de l'última vegada i havent eliminat el Porto als penals. L'actual líder de la Premier League compta amb un bloc de joves de molt nivell com Saliba en defensa, Odegaard a la sala de màquines i Bukayo Saka i Martinelli incidint per les bandes. 

_GP25555

Tots ells complementats per futbolistes amb més experiència europea com Jorginho o Havertz, campions d'Europa amb el Chelsea, o l'ex del Manchester City, Gabriel Jesús i amb la incorporació aquesta temporada de Declan Rice al mig del camp. Arteta ha imprès un estil de joc molt dinàmic, i vertical, i que també li treu molt partit a les jugades a pilota aturada.

Atlètic de Madrid

Els matalassers també van necessitar la tanda de penals per eliminar l'Inter de Milà. Però, el fet de deixar en el camí al líder i més que probable campió de la Serie A i finalista de l'última Champions els converteix en un rival temible. A més, l'equip del Cholo Simeone se sent còmode dominant els partits, amb un mig del camp molt poblat i amb Griezmann, ja recuperat de la seva lesió, com a enllaç perfecte amb el davanter centre de torn, que acostuma a ser Morata.

Amb una defensa de tres centrals i el mur que és Oblak sota pals, l'equip que es vegi emparellat amb els madrilenys ho tindrà molt i molt difícil.

Bayern de Munic

Tot i que els bavaresos estan vivint una temporada molt irregular, eliminats de la Copa per un equip de 3a com el Saarbrücken i deu punts per sota del Bayer Leverkusen a la Bundesliga, sempre són un rival temible. En la seva primera temporada fora d'Anglaterra, Harry Kane segueix perforant xarxes rivals, i porta 36 gols en 34 partits en totes les competicions.

2023-12-03_FCBvsATLETICO_19

A banda del seu golejador, compten amb un entrenador que sap el que és guanyar la Champions com Thomas Tuchel, que ho va fer amb el Chelsea i va arribar a la final amb el PSG, i que ja ha anunciat el seu adeu a final de temporada. Per darrere de Kane, la línia de mitges puntes espanta, amb jugadors com Musiala, Gnabry, Sané o l'incombustible Thomas Müller, i en defensa, per davant del mur que segueix sent Manuel Neuer, té una parella de centrals consolidada com De Ligt i Dier, i amb el brillant Kimmich alternant posicions entre el lateral dret i el doble pivot.

Borussia Dortmund

Després d'eliminar el PSV, líder destacar de la lliga neerlandesa, el BVB potser és l'equip quartfinalista que més per sota del radar ha passat. Compta amb una defensa amb tres centrals experimentats com Schlotterbeck, Süle i el veterà Hummels o l'ex Liverpool o Juventus, Emre Can.

Per davant d'ells, una línia de tres amb un renascut Jadon Sancho, i dos fixes com Malen o Brandt nodreixen les referències ofensives de Füllkrug, Haller, o el jove Adeyemi.

Manchester City

Poques coses a dir del vigent campió de la competició. El superequip que entrena Pep Guardiola arriba als mesos decisius a un gran nivell, i amb De Bruyne i Haaland més que recuperats de les seves respectives lesions. A més d'aquests dos, un Foden espectacular o un Rodri immens també són alguns dels molts noms propis d'un equip confeccionat per a guanyar-ho tot.

PSG

El Barça podria creuar-se amb l'últim entrenador que el va fer aixecar una Champions: Luis Enrique. L'asturià dirigeix una plantilla més rejovenida després de les sortides de Neymar o Messi, però que manté l'enorme amenaça d'un futbolista superlatiu com Kylian Mbappé.

Amb la Ligue 1 encarrilada, els francesos poden centrar bona part dels seus esforços en progressar a la Champions, una competició que encara no tenen en el seu palmarès i en la que segueixen vius després d'eliminar la Reial Societat amb molta solvència.

_GP23278

Reial Madrid

Els blancs van patir de valent per eliminar el Leipzig, però també són al bombo de quarts de final. Seria un rival de sobres conegut per tots, i es viurien el tercer i quart Clàssic de la temporada, si l'atzar així ho determina. La velocitat en atac, amb Vinícius, Rodrygo o Brahim, a més d'un Bellingham que ha aterrat al futbol espanyol amb bon peu, són un perill constant.

A la defensa, les lesions han obligat a variar molt la parella de centrals i la porteria, actualment amb Andriy Lunin com a titular, i el mig del camp merengue compta amb una barreja de futbolistes amb físics imponents co Valverde, Tchouaméni o Camavinga i veterans amb un gran talent com Kroos o Modric. Res a descobrir sobre el rival històric dels blaugrana, líders de la Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut