Joventut al poder a Can Barça

Joventut al poder a Can Barça

Dos adolescents com Lamine Yamal (16) i Pau Cubarsí (17) van ser claus per guanyar davant el Mallorca en un partit que corria el risc de complicar-se en excés

La joventut, al futbol, pot ser una arma de doble tall. Els qui li volen restar valor argumenten que els jugadors amb menys experiència no estan capacitats per assumir amb naturalitat segons quin tipus de reptes. En canvi, casos com els de Lamine Yamal i Pau Cubarsí destrossen qualsevol indici de dubte de la seva vàlua amb la data de naixement com a excusa.

Tres titulars en edat juvenil

La victòria que el Barça va aconseguir aquest divendres contra el Mallorca es va fonamentar, en gran mesura, en la brillant aportació d'aquests dos adolescents que, amb 16 anys en el cas de l'extrem, i 17 acabats de fer per al central, es van posar l'equip a les esquenes i, cadascun a la seva àrea, van ser decisius per sumar tres punts que mantenen els seus enganxats a la cursa per la Lliga.

_MGA0146

Tot i que Xavi Hernández, amb raó, remarqués en roda de premsa que veterans com Gündoğan o Iñigo Martínez van fer un molt bon partit, tots els titulars del cap de setmana van dedicats per al '27' i el '33'. Dos dorsals que, a la Lliga espanyola, són sinònim de joventut, però que en els seus casos no es refereixen a jugadors del Barça Atlètic, sinó que estan en edat juvenil, igual que Marc Guiu, que va gaudir de la primera titularitat a la Lliga.

El golàs de Lamine, a l'abast de molt pocs

El triomf contra els vermellons va portar la firma de Lamine Yamal, amb un golàs marca de la casa, retallant des de fora de l'àrea i enviant la pilota directa a l'escaire. Un gol espectacular, preciós, i que si ho definim amb dades, encara pren més rellevància. L'estadística avançada va determinar que la probabilitat que aquesta jugada de Lamine acabés en gol era del 2.1%, l'índex més baix de tots els gols marcats pel Barça en aquesta Lliga, i el 20è dels 715 que s'han marcat a tota la competició.

A més, Lamine va tornar a demostrar que assumeix la responsabilitat de desencallar partits amb naturalitat. Amb vuit, va ser el jugador de tot el partit que més regats va intentar, i va ser el futbolista de l'equip que més duels va disputar a tot el matx, amb 15.

Cubarsí, solvent contra dos davanters potents

Pel que fa al partit de Pau Cubarsí, Xavi Hernández li va atribuir una "jerarquia de veterà. Tenia dues torres davant, com Muriqi i Larin, i no ha perdut cap duel, amb 17 anys, és espectacular." I és que, davant d'un Mallorca que, amb els citats dos davanters, molt potents físicament, amenaçava constantment a força d'empenta, Cubarsí no es va acovardir.

FCB_Mallorca-096

Un passador excel·lent

Va començar el partit emportant-se la primera gran ovació, després de lluitar i guanyar una pilota disputada amb Cyle Larin, i va ser la tònica habitual de tot el partit. Les dades reflecteixen a la perfecció el creixement exponencial del defensa, que en atac va fer un total de 29 passades en camp contrari amb un 89,66% d'encert, el segon millor percentatge de tota la temporada. A més, va ser el partit de tot el curs que va estar més exigit, amb un total d'11 duels disputats que va saldar amb nota.

En definitiva, la joventut del Barça, amb Lamine i Cubarsí com a màxims exponents, però amb bons minuts també de Marc Guiu, Fermí o Vitor Roque, va ser la clau per a la victòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut