Barça - Casademont Zaragoza: Exhibició al Palau (109-61)
Ofert per

Els blaugranes aconsegueixen passar pàgina i han passat per damunt del quadre aragonès amb un excepcional Willy Hernangómez

El Barça ha vençut el Casademunt Zaragoza en un partit molt solvent en ambdós costats de la pista (109-61). Els de Roger Grimau no han donat opció als de Porfirio Fisac i s'han refet de la derrota europea al Palau contra el Mònaco. Willy Hernangómez (23) Darío Brizuela (16) han estat excelsos ofensivament i han permès un partit molt plàcid per als barcelonins, que no perden contra els aragonesos al Palau des de fa 10 anys.

Un Barça molt a to

Els de Roger Grimau han trobat en tot moment la solució a la rotació defensiva del Casademont. Willy Hernangómez ha tingut un primer quart excepcional amb 10 punts i un tap. Aquest últim ha estat clau per a evitar una cistella al contraatac de McFadden, quan tothom pràcticament ja veia la pilota al fons de la cistella. A la gran actuació de l'ala-pivot madrileny se li ha sumat la de Rokas Jokubaitis, que ha afegit velocitat i canvis de ritme al joc dels blaugrana. Dos rebots i tres assistències han estat el seu global al primer quart, a més de dos punts. Una solidesa total del Barça que ha acabat els primers deu minuts 21-16.

El segon quart ha augmentat la pressió i l'encert dels culers. Els triples d'Abrines Brizuela han aixecat el Palau, que cada cop ha vist com la diferència al lluminós s'ha anat eixamplant. Els aragonesos no han pogut fer front en aquesta primera meitat i han anat en tot moment per darrere. Tot i això, Porfirio Fisac ha volgut tenir un detall amb la seva plantilla i ha fet debutar l'ala-pivot Daniel Muñoz a la Lliga ACB. El Palau, un gran escenari per a estrenar-se com a professional. El Casademont sols ha encertat un tir de tres de 10 provats, una molt mala dada per a poder combatre el Barça a domicili. D'aquest mode, els barcelonins, que han tingut molt més encert, han tancat el segon quart 50-34.

Sense oposició

A la represa, Hernangómez i Brizuela han mantingut la gran dinàmica d'anotació dels dos anteriors períodes. El jugador basc i el madrileny han anotat 11 punts per cap. A més, Willy ha completat uns tercers 10 minuts excepcionals amb set rebots i dues assistències; quatre d'aquests han estat sota la cistella saragossana. Compromís ofensiu en tots els aspectes. Globalment, els jugadors culers han fet més gran la diferència gràcies a un encert de tres espectacular. Cinc encerts de vuit intents. Amb aquesta eficiència de llarga distància, els de Grimau han acabat 25 punts per damunt dels seus rivals (79-54).

L'últim quart ha servit per a continuar eixamplant el marcador. El Casademont ha intentat "trencar" el partit per a posar certa pressió als catalans, però no ha tingut efecte. Quan faltaven 2:35 per a acabar el partit, Oriol Paulí amb un triple ha col·locat els seus a la barrera dels 100 punts. Els blaugranes no han desistit en la seva comitiva en atac i han finalitzat el partit 109-68. La major victòria d'aquest curs i amb la major diferència entre dos conjunts aquesta temporada al Palau. Partit rodó d'inici a final.