El FC Barcelona, premi a la diversitat en l'esport

El FC Barcelona, premi a la diversitat en l'esport

El club blaugrana ha rebut el premi en el marc d’un esdeveniment celebrat avui amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia en l’esport de la mà de l’associació Love Rights. / Foto: Fran Sanchez

Les iniciatives en què el Club treballa dia a dia per promoure la diversitat i el respecte a l’esport han estat reconegudes amb el premi a la diversitat en l’esport, per l’associació Love Rights.

El premi al FC Barcelona ha estat atorgat precisament en el Dia de la Lluita contra la LGTBI-fòbia a l'Esport, en el primer esdeveniment organitzat per Love Rights a Barcelona, a l’Hotel Kimpton Vividora, per commemorar i donar visibilitat a aquesta fita tan rellevant.

L’acte ha comptat amb la presència de Maite Laporta, responsable del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club; Kevin de Ribes, president de Love Rights; i representants de la Comissió Europea, la Generalitat de Catalunya, el Consell Català de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona, Panteres Grogues, Pride! BCN i la Federació Gay Games. També hi han participat personalitats del món de l’esport d’elit, de l’activisme i de la representació de futbolistes.

Una cita que s’ha desenvolupat a mode de diàleg i taules rodones, a més a més de l’entrega del premi, on les diferents veus representants de l’esport i la diversitat han pogut compartir les seves experiències sobre la realitat de la diversitat i el respecte en l’esport i els reptes que es plantegen per a un futur a curt, mitjà i llarg termini.

L’esport com a eina de normalització social

El FC Barcelona treballa per la promoció dels valors democràtics de la igualtat i la no-discriminació, i lluita contínuament per a l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l'àmbit social i de l'esport; i abraça la diversitat com un pilar fonamental de l'Entitat.

El passat 18 de febrer del 2022 el FC Barcelona i Panteres Grogues van signar un conveni de col·laboració que establia les bases de la cooperació entre les dues entitats i, en el cas del Club, aquest centrava el seu interès en la formació i assessorament relatiu a la diversitat de gènere, identitat i orientació sexual, així com la lluita contra l’LGTBI-fòbia en el món de l’esport, tal com estableixen els Estatuts del Club.

Algunes de les activitats que ja s’han dut a terme arran d’aquest conveni han estat, per exemple, diverses xerrades sobre esport i persones LGTBI+ a càrrec de Panteres Grogues, a l’Auditori de la Masia. L’objectiu d’aquestes xerrades va ser oferir una visió global d’aquest col·lectiu i sensibilitzar els equips tècnics formatius de les seccions d’handbol, bàsquet, hoquei patins i futbol sala, així com a l’equip educatiu de la Masia.

Sobre Love Rights

Love Rights és una organització sense ànim de lucre que té l’objectiu de defensar els drets de les persones LGTBIQ+ tant a nivell nacional com internacional, promovent la inclusió i la diversitat en diversos àmbits socials i empresarials. A més a més, Love Rights brinda suport a persones LGTBIQ+ provinents de països on no es respecten els seus drets fonamentals, brindant-los l'oportunitat de trobar un futur a l’estat espanyol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut