FC Porto Fidelidade - Barça: Campions del món! (3-6)

Els blaugranes han superat el conjunt portuguès a la pròrroga després d'una final èpica i s'han endut la sisena Copa Intercontinental de la seva història / FOTO: MIGUEL CASSINI (Federación San Juanina de Patín)

El Barça és campió del món! Els blaugranes han derrotat el FC Porto Fidelidade a la final de la Copa Intercontinental 2023 després d'un partit que s'ha decidit a la pròrroga i han obtingut la sisena copa de la seva història (3-6). Els d'Edu Castro han donat un cop d'autoritat contra l'actual campió d'Europa, i malgrat que els portuguesos han aconseguit empatar un 0-3 advers, després d'una gran primera part culer, els blaugranes han resolt la final en el període suplementari amb solvència. Un Aldo Cantoni ple a vessar una altra vegada ha viscut una nova festa de l'hoquei sobre patins.

Inici digne d'una final

Inici elèctric. Així ha començat la gran final de la Copa Intercontinental 2023 entre el Barça i el Porto, amb una gran velocitat de pilota i amb els dos equips lluitant cada acció. Catalans i portuguesos s'han repartit les primeres aproximacions a les dues àrees rivals i cap dels dos elencs ha obtingut el control del partit. Ignacio Alabart i Pau Bargalló han tingut les primeres opcions de rematada, però entre Xavi Malián i la defensa han evitat el primer gol blaugrana. A l'altra porteria, Sergi Fernández s'ha fet gegant per aturar els xuts dels jugadors del Porto, amb Hélder Nunes, exblaugrana, sent el més perillós del quadre portuguès.

El Barça demostra la seva qualitat

Amb el pas dels minuts, els d'Edu Castro han pres el control del duel i han mirat la porteria de Xavi Malián amb insistència fins que ha arribat la recompensa. Marc Grau ha conduït una jugada de contracop i l'ha cedit a Ignacio Alabart, que ha fet màgia aixecant la pilota i enviant-la al fons de la xarxa per obrir la llauna (0-1, min. 10). Els blaugranes han continuat insistint i ha aparegut el capità. Una canonada sense miraments de Sergi Panadero ha col·locat el segon gol en el marcador (0-2, min. 14). Fins i tot, el 9 culer podria haver engrandit encara més la diferència en la jugada següent, però s'ha topat amb el ferro de la porteria portuguesa.

Qui sí que ha pogut posar terra per mig en el partit ha sigut Pau Bargalló, després de marcar una falta directa orquestrada immaculadament per una targeta blava a Carlo Di Benedetto (0-3, min. 18). Els blaugranes s'han mostrat infal·libles amb tres gols en poc més de vuit minuts. Tot i això, el Porto no s'ha arronsat i ha reduït distàncies a dos minuts del final després d'un gran gol de Carlo Di Benedetto (1-3, min. 23). La diana portuguesa a les acaballes de la primera part ha sigut l'única taca fosca d'uns grans primers 25 minuts del Barça.

DSC_4344

Sergi Fernández es fa gegant a la porteria

Les trompetes i els tambors de l'Aldo Cantoni han continuat ressonant a la represa. Com també ho ha fet Sergi Fernández, que ha negat amb diverses aturades de mèrit les ganes de remuntada de l'actual campió d'Europa, i fins i tot una segona opció de directa d'Hélder Nunes després d'una blava rigorosa a Pau Bargalló. Finalment, el Porto ha acabat marcant el segon a partir de Rafa Costa, que ha aprofitat un refús del porter blaugrana i la inferioritat dels homes d'Edu Castro, i ha reduït encara més les distàncies (2-3, min. 32).

Minuts convulsos per ambdós equips

La segona diana dels portuguesos ha revolucionat una mica el partit i els dos equips s'han tornat a alternar les aproximacions amb grans aturades dels dos porters. Uns minuts de bogeria que han fet vibrar l'afició argentina de San Juan, però el marcador no s'ha mogut i el Barça s'ha vist beneficiat. Tot i això, en una altra acció dubtosa, Pau Bargalló ha tornat a veure la targeta blava i el Porto ha tingut l'oportunitat d'empatar el duel, però Sergi Fernández ha aparegut una altra vegada per salvar els mobles. Les extremitats del 10 blaugrana en aquesta segona part han evitat els gols portuguesos. De la mateixa manera, Carlo Di Benedetto també ha rebut una nova blava i João Rodrigues ha sigut l'encarregat de llançar la directa, i malgrat que Xavi Malián ha aturat el llançament, el portuguès ha rebut falta i els àrbitres han assenyalat una nova pena màxima amb una altra blava cap a Telmo Pinto, però João Rodrigues ha tornat a malbaratar l'oportunitat de marcar el quart.

El Porto ho empata... I a la pròrroga

Finalment, el Porto ha aconseguit el gol de l'empat en una acció desafortunada, ja que el xut d'Hélder Nunes ha rebotat en Xavi Barroso i ha acabat entrant a la porteria de Sergi Fernández (3-3, min. 48). Així, els portuguesos han assolit l'objectiu d'empatar un 0-3 advers, i malgrat que els blaugranes han tingut les últimes ocasions finals, el partit ha acabat marxant a la pròrroga. 10 minuts més de temps extra per acabar coneixent el guanyador de la Copa Intercontinental 2023.

La Intercontinental és blaugrana!

El Barça ha començat la pròrroga de manera excel·lent i ha sentenciat pràcticament la final a la primera part del període suplementari. Una gran passada de Pau Bargalló al cor de l'àrea l'ha caçat Marc Grau per marcar el quart en el primer minut i tornar a posar els d'Edu Castro per davant en el lluminós (3-4, min. 51). Els blaugranes han continuat gestionant molt bé el temps extra i Xavi Barroso ha fet el cinquè amb un xut potent després d'una internada (3-5, min. 52), mentre que Pau Bargalló ha aprofitat la desena falta del Porto per marcar en segona instància una directa (3-6, min. 55).

Amb el partit resolt, la segona part de la pròrroga no ha tingut història, el Porto ha fallat un penal en els últims segons i el Barça ha aconseguit aixecar la sisena Copa Intercontinental de la seva història. Una nova fita per als d'Edu Castro.

FC Porto Fidelidade, 3
Barça, 6

FC Porto Fidelidade: Xavi Malián, Edu Lamas, Gonçalo Alves, Hélder Nunes, Carlo Di Benedetto -cinc inicial- Telmo Pinto, Ezequiel Mena, Rafa Costa, Diogo Barata, Leonardo Pais

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, João Rodrigues -cinc inicial- Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca, Eloi Cervera, Carles Grau

Gols: Ignacio Alabart (0-1, min. 10), Sergi Panadero (0-2, min. 14), Pau Bargalló (0-3, min 18), Carlo Di Benedetto (1-3, min. 23), Rafa Costa (2-3, min. 32), Hélder Nunes (3-3, min. 48), Marc Grau (3-4, min. 51), Xavi Barroso (3-5, min. 52), Pau Bargalló (3-6, min. 55)

Àrbitres: Franco Ferrari i Carlos Fernández. Targeta blava a Carlo Di Benedetto, Telmo Pinto (Porto) i Pau Bargalló (Barça). Faltes: 10-9