El Barça, líder històric dels The Best

El Barça, líder històric dels The Best

Des de la creació dels premis l'any 2016, fins a quatre futbolistes l'han guanyat jugant de blaugranes, a més d'altres premiats que abans o després havien passat pel Club

L'última celebració dels premis The Best que entrega de forma anual la FIFA va tornar a elevar una futbolista del Barça com la millor del planeta. El màxim organisme rector del futbol mundial va guardonar Aitana Bonmatí com la més destacada de la temporada anterior, i amb aquest premi per a la migcampista de Sant Pere de Ribes, el FC Barcelona se situa al capdavant de la classificació històrica d'aquests premis, que es van crear l'any 2016.

Aitana, Alexia i Messi, els The Best culers

Aquesta victòria d'Aitana, la seva primera, agafa el relleu d'Alexia Putellas, que es va quedar amb el trofeu de les dues edicions anteriors i se suma també al que va guanyar Leo Messi l'any 2019, encara com a futbolista culer. Un total de quatre premis, en les categories de millor futbolista masculí i femení, que col·loca al Barça com a club més guardonat, pels tres del Reial Madrid o els dos del Bayern de Munic.

Set premis per a La Masia

Però de la relació dels premiats al The Best en les vuit temporades que s'ha atorgat fins ara també se'n poden extreure un parell de conclusions més. La primera és que La Masia és una font inesgotable de talent. Si bé els quatre The Best blaugranes són formats al planter culer, Leo Messi n'ha guanyat tres, els últims dos amb el PSG i l'Inter de Miami, i Pep Guardiola ha guanyat en aquesta última edició el seu primer guardó al The Best com a millor entrenador, el que fa un total de set premiats de La Masia.

_SGB5694

Lewandowski, Bronze i Martens, del The Best al Barça

A més d'això, també queda demostrat que el Barça és un lloc on hi volen ser els millors, perquè a banda de tots els mencionats anteriorment, hi ha fins a tres casos de jugadors i jugadores que després de guanyar aquest premi van signar pel Club. La primera va ser la neerlandesa Lieke Martens, que dos mesos després de fitxar pel Barça, l'octubre del 2017, va recollir el premi que reconeixia la seva gran temporada amb el Rosengård.

Després, també en el Barça femení hi ha el cas de la lateral Lucy Bronze, que el va guanyar l'any 2020 com a futbolista de l'Olympique de Lió i que, després de dues temporades al Manchester City, va convertir-se en blaugrana l'estiu del 2022, igual que Robert Lewandowski, que va arribar aquell mateix estiu després de guanyar dos premis The Best amb el Bayern, els dos que té l'equip bavarès.

També líders en la Pilota d'Or

En definitiva, que els premis individuals segueixen més que lligats a la història del Barça, que no només n'és el referent en la Pilota d'Or, amb un total de 15 guanyadors i guanyadores en total, sinó que ara també ho és en el seu equivalent de la FIFA, els premis The Best.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut