El FC Barcelona avança en el seu compromís amb la lluita contra la violència envers les dones

El FC Barcelona avança en el seu compromís amb la lluita contra la violència envers les dones

El Club desenvolupa diferents activitats amb motiu del 25N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El FC Barcelona, amb el ferm compromís en favor de l’erradicació de qualsevol forma de violència i comportaments masclistes, s’ha adherit per tercer any consecutiu a la lectura del Manifest del Món de l’Esport, impulsat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i que es duu a terme per esportistes de La Masia, jugadors del bàsquet formatiu i jugadores del Barça CBS.

La lectura del manifest es va estrenar en una ocasió molt especial, ni més ni menys que un Clàssic Femení que també va suposar el debut del primer equip de futbol femení a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, davant de 38.707 persones.

En la prèvia del partit del Barça Femení contra el Reial Madrid Club de Fútbol Femenino corresponent a la 9a Jornada de Lliga F, el 19 de novembre passat, Emma Gàlvez del Futbol Femení C, Noa Benito del Futbol Infantil C, Elyiott Andreas del Futbol Cadet B i Gerard Mullol del Futbol Infantil A van llegir aquest manifest en què es denuncien totes les formes de violències masclistes i es reivindica un esport segur i lliure de violències que apel·li sempre al respecte, la seguretat, la dignitat, la diversitat, la igualtat i la llibertat de totes les persones.

Aquesta acció es replicarà demà dia 26 de novembre al Palau Blaugrana, quan abans del partit del Barça de bàsquet, en jornada de Lliga Endesa, la lectura del manifest serà realitzada per Marc Puertas i Leo Encina, jugadors del Cadet A de bàsquet, i Irene Broncano i Karla Erjavec, del Barça CBS.

Només dos dies després, el dimarts 28 de novembre, durant el descans de l’esperat partit de Champions del primer equip de futbol masculí que els enfrontarà amb el FC Porto, Sidney Jose Só Delgado i Íker Rodríguez del Futbol Cadet A, i de nou l’Emma Gàlvez del Futbol Femení C i Noa Benito del Futbol Infantil C, donaran a conèixer el contingut del manifest a l’afició europea.

El FC Barcelona se suma a la campanya “Davant les violències masclistes, obrim els ulls. Pren partit”

Amb la participació d’Alexia Putellas i Sergi Roberto, el FC Barcelona se suma a la campanya institucional de la Generalitat de Catalunya contra les violències masclistes ‘Davant les violències masclistes, obrim els ulls. Pren partit’, que vol alertar sobre l'omnipresència d'aquestes i sobre com ha de reaccionar la ciutadania en cas de ser-ne testimoni.

web_Alexia_Sergi

Concretament, la campanya convida a prendre partit en la denúncia de qualsevol situació de violència, i ho fa mitjançant la petició d’"obrir els ulls", representada a través de l'acció de campanya de "treure's la bena".

Formació interna ‘Igualtat: entendre-la per erradicar la violència masclista’

El 23 de novembre passat es va celebrar, a les mateixes instal·lacions del Club, la formació per a treballadors i treballadores ‘Igualtat: entendre-la per erradicar la violència masclista’. Una iniciativa del Departament de Diversitat, Equitat i Inclusió conduïda per Marta Macias, advocada i experta en polítiques públiques amb Igualtat de gènere.

Amb l’objectiu de trobar un espai comú es van tractar des de diversos angles la igualtat entre dones i homes a les organitzacions mitjançant un repàs de la realitat i socialització del gènere, examinant el sistema patriarcal, i aprofundint en punts com l’ocupació dels llocs de poder, els estereotips de gènere, les diferències de l’ús del temps entre gèneres i la corresponsabilitat domèstica.

Un compromís ferm i integrat als Estatuts del Club

Ja a l’octubre del 2021 el Club va voler incorporar als seus Estatuts el seu compromís contra les violències masclistes. Concretament, un apartat en l’article 4T en què fa un reconeixement en favor dels principis bàsics i elementals dels éssers humans, continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans. Un text que estableix que l’entitat blaugrana “vetllarà per la igualtat de drets i la dignitat de les persones” i en compliment d’aquests objectius, el Club “promourà els valors democràtics de la igualtat i la no discriminació” i “lluitarà per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i de l’esport”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut