L’Espai Barça, protagonista a l’Smart City Expo World Congress

L’Espai Barça, protagonista a l’Smart City Expo World Congress

Joan Laporta, president del FC Barcelona, i Manel del Río, director financer del Club, han explicat alguns dels principals pilars del projecte i la importància de la vessant més sostenible

L’Smart City Expo World Congress, que s’està celebrant des d’aquest dimarts i fins demà dijous juntament amb el Tomorrow.Building, ha comptat amb la participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i del director financer del FC Barcelona, Manel del Río, que han exposat diversos temes relacionats amb el projecte a la xerrada ‘Espai Barça: Open to the City, Open to the World”. En les seves respectives intervencions han exposat alguns dels principals pilars que faran del futur projecte un referent i la realització d’un somni col·lectiu de tota l’afició del Barça, així com el llegat que es deixarà a les futures generacions de socis, sòcies, aficionats i aficionades del Club.

El president del FC Barcelona ha començat afirmant que “el Barça és el club de futbol amb més èxit del món” i ha explicat que “l’Espai Barça és essencial per mantenir el FC Barcelona a l'avantguarda de l'esport mundial, i un pilar fonamental de la recuperació econòmica i la rendibilitat futura del Club”. Joan Laporta ha fet èmfasi en el fet que el projecte “és fonamental per a la continuïtat del model de govern, en què el Club és propietat dels seus 144.000 socis”, i ha incidit en la singularitat de l’Espai Barça, explicant que és “el projecte més rellevant en el món de l’esport i l’entreteniment, amb una inversió de 1.500 milions d’euros, 18 hectàrees de sòl en una ubicació cèntrica d’una ciutat com Barcelona, i amb 350.000 m2 de sostre”.

_GP24548

Però més enllà del valor econòmic, el president del FC Barcelona també ha destacat la vessant social del projecte. “Volem un nou espai per seguir guanyant, amb més connexions amb el barri i la ciutat, comoditat per als socis i per a tots els aficionats, augmentant la nostra visibilitat internacional en esport, entreteniment i sostenibilitat”, ha dit Joan Laporta, i ha afegit que “la sostenibilitat és una prioritat fonamental, fent del futur Spotify Camp Nou un pioner en el seu camp i amb tecnologia de nova generació”.

Manel del Río: “Els ‘green bonds’ van ser molt positius a l’hora d’aixecar els 1.500 M€ de finançament de l’Espai Barça”

Per la seva banda Manel del Río, director financer del FC Barcelona, ha explicat davant l’audiència: “L'Espai Barça va més enllà d'una restauració, és quelcom que els socis actuals estan regalant als seus fills i nets. Estem orgullosos del nostre patrimoni i aquest projecte representa tot el que significa el FC Barcelona”.

_GP24646

Del Río s’ha centrat en la vessant econòmica del projecte i ha transmès que des del Club estan “molt orgullosos del que s’ha aconseguit”, sobretot per dues raons: “En primer lloc, pel que fa a l’estructura cal destacar que és única per la seva flexibilitat i per la seva mida, i en segon lloc, per com s'ha plantejat”, ha exposat el director financer del FC Barcelona. En aquest sentit, també ha destacat la importància dels green bonds, accesibles només si es compleixen certs criteris de sostenibilitat, en l’obtenció del finançament del projecte de l’Espai Barça.

Finalment, Del Río ha acabat la seva intervenció parlant d’un dels pilars del projecte, la sostenibilitat, i ha explicat que el Club “ha identificat que ser sostenible suposa una important optimització dels costos tant en electricitat com en aigua”, i ha posat l’exemple de quants diners consumia l'Estadi en electricitat abans de la remodelació i quants en consumirà el futur Spotify Camp Nou. “Abans teníem un cost d'1,2 milions d'euros i al nou Spotify Camp Nou ens permetrà fer caure la xifra a 0 €”.

_GP24761

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut