El Barça, millor equip femení del 2023

El Barça, millor equip femení del 2023

La gala de la Pilota d’Or premia les jugadores del Barça després d’un any amb tres títols

El primer equip femení del Barça ha estat reconegut com el millor equip femení del món del 2023. Durant la gala de la Pilota d’Or, les jugadores culers han estat guardonades amb aquest reconeixement després d’un any excepcional en què s’han aixecat fins a tres títols, amb la Champions com la joia de la corona.

El president Joan Laporta, l'entrenador Jonatan Giráldez i una de les capitanes, Patri Guijarro, han recollit el guardó. "En nom del FC Barcelona estem molt orgullosos d’aquest merescut reconeixement. Vull agrair a totes les persones que al llarg de la història del Barça han treballat per arribar aquí", ha declarat el president Laporta.

Èxit a la Lliga...

Les de Jonatan Giráldez van començar l’any establint un rècord mai vist a la història del futbol: 62 partits seguits de lliga guanyats, superant . Aquesta ratxa va començar el 6 de juny del 2021 amb la victòria per 3-2 contra el Madrid CFF femení i es va estendre fins al 10 de maig del 2023, on les jugadores blaugranes van empatar 1-1 a domicili contra el Sevilla.

El balanç aquest 2023 en Lliga ha estat de 18 victòries, un empat i una derrota. En aquests 20 partits el Barça ha atropellat les defenses rivals amb 75 gols a favor, una mitjana de quasi quatre gols per partit. D’altra banda, només n’ha rebut sis en total i únicament en dos d’aquests partits les rivals han marcat més d’un gol. Un èxit col·lectiu tant en atac com en defensa.

...i a Europa

Quatre victòries de cinc partits possibles. Aquest ha estat el recompte final a Europa. Roma, Chelsea i Wolfsburg han estat les víctimes de les blaugrana que, amb un global de 12 gols a favor i 4 en contra, ha aixecat la Champions per segon cop a la seva història. La final quedarà marcada per sempre a la memòria de l’aficionat culer, ja que el Barça perdia 0-2 a la primera meitat i va acabar remuntant-la 3-2 amb una Patri Guijarro excepcional en atac. 

Rècords que forgen un llegat

Ser el millor equip del món comporta molts èxits i moltes fites. A banda de l’excepcional ratxa de 62 victòries en lliga consecutives, el Barça aquest any ha certificat dos rècords més que seran molt difícils de batre per la resta d’equips.

Jugar al Johan Cruyff s’ha convertit en una missió pràcticament impossible per a les rivals de les jugadores del Barça. I és que durant 78 partits consecutius, les blaugrana van guanyar absolutament tots els enfrontaments com a local en totes les competicions. 392 gols a favor i sols 31 en contra són els registres finals d’aquesta increïble efemèride. L’empat 1-1 contra el Chelsea que va assegurar la classificació per a la Champions va ser el final de la ratxa.

Un altre rècord que molt difícilment algú aconsegueixi superar és el de partits imbatuts a la lliga: 64 en concret. La ratxa, que com ja s’ha dit va començar davant el Madrid CFF es va acabar, precisament, contra el mateix club a l’última jornada de la passada temporada amb un Barça que ja es preparava per a la final de Champions. Un doblet de Kundananji posava punt i final a un rècord al que poca gent pot aspirar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut