Juvenil A - Anvers: Debut amb victòria a la Youth League (2-1)

Els homes d'Òscar López sumen el primer triomf a la competició europea gràcies als gols d'Olmedo i Dani Rodríguez

El Juvenil A s'ha endut la victòria contra l'Anvers FC per 2-1 en el primer partit de la Youth League. Els blaugranes han desembussat el partit a l'equador de la primera part gràcies als gols d'Alexis Olmedo i Dani Rodríguez.

Domini amb premi

El Barça ha aconseguit dominar la possessió en els primers compassos del partit, recuperant ràpidament la pilota gràcies a una pressió alta que impedia els belgues tenir atacs llargs. Un plantejament que ha estat a punt de servir al Barça per obrir el marcador després d'un error en el control del porter belga que Marc Guiu no ha aconseguit aprofitar.

Després de diversos avisos dels homes d'Òscar López -especialment a través de les arribades per la banda esquerra de Dani Rodríguez-, els visitants han optat per endarrerir i tancar la defensa i dificultar així el joc interior del Barça. Els belgues esperaven el mínim error blaugrana per crear perill, i precisament l'ocasió més clara per als visitants ha estat una acció de Tuypens amb una centrada que ha passat molt a prop de la porteria de Yaakovishbili.

Amb l'Anvers ben posicionat en defensa ha arribat de córner el gol del Barça que desembussava el partit al minut 22. Pau Prim ha posat una pilota a la vora de l'àrea petita, perquè Olmedo arribés des del darrere i obrís el marcador amb una gran rematada de cap (1-0).

La diana ha obligat els visitants a avançar les seves línies, permetent al Barça atacar l'espai. De fet,  el segon ha arribat de l'habilitat de Dani Rodríguez, que ha rebut una passada filtrada de Cuenca a l'esquena de la defensa, i que ha encarat dins de l'àrea des de la banda esquerra i amb un sol toc s'ha fet un lloc per definir a la perfecció fregant el pal esquerre del porter de l'Anvers (2-0).

Primera victòria a Europa

A la represa, el guió del partit no ha canviat respecte als primers 45 minuts. El Barça seguia dominant el partit i creant perill des del costat esquerre amb l'efectiu tàndem format per Andrés Cuenca i Dani Rodríguez.

Amb el conjunt d'Òscar López còmode i l'Anvers sense crear gairebé perill, arribava el gol dels visitants que posava en dificultats els blaugranes de cara als minuts finals. Godelaine, que s'ha col·locat com a nou a la segona part, ha aprofitat un error en l'entrega de Cortés per marcar i posar el 2-1 al marcador quan faltaven 18 minuts.

Els blaugranes han tingut ocasions clares per marcar el tercer en els darrers minuts, però ni Guiu amb un mà a mà, ni Juan Hernández, amb un xut frontal, han aconseguit materialitzar el tercer. Tot i així, els blaugranes han sabut patir en els compassos finals per emportar-se la victòria en el debut a la competició europea.

Barça, 2
Royal Anvers, 1

Barça: Yaakovishbili, Olmedo, Álvaro Cortés (Xavi Espart, min. 87), Andrés Cuenca, Albert Navarro, Darvich (Guillermo Fernandez, min 66), Pau Prim (Dani Àvila, min 77), Crist (Juan Hernández, min 76), Nil Calderó (Arnau Pradas), Marc Guiu i Dani Rodríguez.

Royal Anvers: Devalckeneer, Tuypens, Verstraeten, Renders (Aertbeilen, min 46), Delaporte, Smits, Horemans, Courtens Mabaneyshi, Doms (Gueddar, min 46), Abdelhammid (De Wit, min 62), Godelaine ( min 77)

Gols: 1-0, Olmedo (min 22); 2-0, Dani Rodríguez (min 29); 2-1, Godelaine (min 72)

Àrbitre: Ishmael Barbara. Grogues per als blaugranes Dani Ávila, Cortés i Pau Prim i per als belgues Delaporte i Verstraeten