Madrid CFF 0-2 Barça: La defensa del títol comença amb victòria

Els gols de Hansen i Oshoala atorguen els primers tres punts de la temporada al Barça en el partit 400 d'Alexia Putellas

El Barça ha obert amb victòria la temporada 2023/24 de forma oficial amb un triomf treballat al camp del Madrid CFF (0-2). L'estadi Fernando Torres de Fuenlabrada ha estat testimoni del primer gol culer de la temporada, obra de Carolina Graham Hansen, que juntament amb la sentència d'Asisat Ohoala als minuts finals han certificat els tres primers punts del curs.

Dominadores des del principi

El debut oficial s'ha fet esperar una setmana més del compte, després de la vaga secundada per tots els equips en la primera jornada, però en la jornada 2, ara sí, s'ha pogut disputar el primer partit oficial per a les Campiones de Lliga, que han començat la defensa del títol amb triomf.

L'escenari no era gens fàcil, a domicili i contra l'únic equip de la Lliga F contra qui les blaugrana havien perdut en la temporada anterior, i s'ha tornat a demostrar la dificultat del duel. Des del xiulet inicial, les de Jonatan Giráldez s'han fet les posseïdores de la pilota, amb un rival tancat en la seva meitat del camp.

Alexia, 400 partits i 90 minuts

L'acumulació de jugadores feia difícil la circulació, i bona part de les ocasions blaugranes han arribat en jugades a pilota aturada o amb centrades laterals. I moltes d'elles les ha rematat una Alexia Putellas que, en la primera titularitat com a blaugrana després de 16 mesos, ha firmat el seu partit número 400 de culer i ho ha fet com a davantera, buscant un gol que se li ha acabat resistint, però celebrant que ha pogut disputar els 90 minuts.

Hansen fa el primer

I precisament una centrada lateral de Clàudia Pina ha acabat rematada per Caroline Graham Hansen que, amb subtilesa, ha enviat la pilota al fons de la xarxa per inaugurar el marcador (0-1, min. 40) poc abans del descans. A la represa, el Madrid CFF s'ha despkegat bastant més i ha buscat amenaçar la porteria d'una Cata Coll inèdita.

Les locals buscaven la velocitat de Kundananji a l'esquena de la defensa, però les blaugranes controlaven bé les desmarcades de la zambiana. Amb el pas dels minuts, el Barça ha biscat la sentència, però primer Patri Guijarro ha impactat una pilota al pal i després, Mariona ha rematat massa alt.

Oshoala assegura el triomf

No ha estat fins als compassos finals que ha acabat arribant la sentència definitiva. La debutant Ona Batlle ha anat esquivant rivals des de la banda esquerra i ha regalat una assistència que Oshoala ja definit per marcar la diana definitiva (0-2, min. 84)

En els minuts finals hi ha hagut temps per a veure el debut d'Esmee Brugts en partit oficial, que ha estat la clausura perfecta per una estrena victoriosa en una temporada que torna a ser de màxima ambició.