El FC Barcelona presenta el nou organigrama esportiu

El FC Barcelona presenta el nou organigrama esportiu

El president Joan Laporta, el vicepresident esportiu Rafael Yuste i el nou director esportiu, Deco, han donat a conèixer la nova estructura del Club

El FC Barcelona ha presentat la nova estructura esportiva del Club. En una roda de premsa celebrada aquest dimecres al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el president Joan Laporta, acompanyat dels membres de la Junta Directiva, l'entrenador Xavi Hernández i membres de l'staff i el capità del primer equip de futbol, Sergi Roberto, ha donat a conèixer els integrants i els càrrecs del nou organigrama de futbol.

Tot i que ja fa unes setmanes que es va comunicar la seva incorporació i al mercat d'estiu ha treballat conjuntament amb Mateu Alemany, la principal novetat en l'estructura esportiva és la figura d'Anderson Luis de Souza, Deco, com a director esportiu de l'àrea de futbol que dependrà directament del president Joan Laporta i del vicepresident esportiu Rafael Yuste.

El nou organigrama esportiu

A banda de la novetat de Deco, el responsable del primer equip continuarà sent Xavi Hernández i, com a novetat, s'incorpora també Bojan Krkic com a coordinador de l'àrea de fubtol. La prinicpal funció de l'exjugador blaugrana serà el seguiment dels jugadors de la Masia i treballarà conjuntament amb Alexanco, responsable del futbol base.

Deco també comptarà amb Paulo Araujo com a scouter i amb un director de gestió com Franc Carbó. Tots aquests càrrecs tindran el suport de la Comissió Esportiva, encapçalada per Joan Laporta i formada per Rafael Yuste, Joan Soler, Deco, Enric Masip i Bojan Krkic.

Organigrama esportiu del FC Barcelona.
Organigrama esportiu del FC Barcelona.

Laporta: "Deco té totes les condicions"

Abans de la compareixença del nou director esportiu, el president Joan Laporta ha pres la paraula per presentar oficialment Deco. En primer lloc, però, ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per a Mateu Alemany, "per la feina feta durant aquests dos anys i mig."

Laporta ha volgut deixar clar que Deco ha estat l'escollit perquè té totes les condicions per ser el director esportiu. "Com a jugador va ser una referència i ha compartit vestidor amb el nostre entrenador. Des de la seva arribada s'han entès a la perfecció, parlen el mateix llenguatge futbolístic".

A més, ha destacat "el seu coneixement sobre els mercats futbolístics, tant tradicionals com emergents. Després de la seva carrera com a futbolista s'ha format, ha après i ara mateix té totes les claus que li permeten ser un bon negociador i fructificar en les operacions."

Finalment, ha fet una valoració general de l'organigrama: "N'estic orgullós. Miro l'estructura esportiva i veig Xavi, Alexanco, Rafa, Bojan..., exjugadors que han vestit la samarreta del Barça i això dona un alt grau de compromís amb l'escut".

Deco: "L'important és el treball diari i l'esforç"

Després del president i d'una breu intervenció de Rafa Yuste ha arribat el torn de la presentació de la nova estructura esportiva del Club a càrrec del nou director de l'àrea de futbol, Deco. En primer lloc, el portuguès ha volgut agrair la confiança al Club i ha confessat que "està il·lusionat i content de formar-ne part en aquesta nova etapa, però que és una responsabilitat molt gran".

A continuació, ha detallat el paper de cadascun dels membres de l'organigrama i ha fet èmfasi en la nova tasca de Bojan Krkic com a coordinador de l'àrea de futbol. El de Linyola s'encarregarà del seguiment dels joves que van cremant etapes a les categories inferiors i que necessiten assessorament. També ha volgut destacar el paper de l'entrenador Xavi Hernández, amb qui treballarà conjuntament per aconseguir una plantilla equilibrada i competitiva. "Xavi s'ha guanyat el respecte de ser l'entrenador del FC Barcelona, no per ser Xavi, sinó perquè ha demostrat que és un bon entrenador. S'ha guanyat la seva renovació".

Bojan Krkic, amb Joan Laporta.
Bojan Krkic, amb Joan Laporta.

Com a objectiu principal ha prioritzat la importància de tenir un equip sòlid. "L'objectiu del Barça és guanyar, i per això necessitem una plantilla equilibrada i competitiva. Hem de saber jugar bé, però l'objectiu final és guanyar". Per assolir-ho ha destacat que l'organigrama i les persones que el formen són importants, però ha volgut deixar clar que "l'estructura esportiva sobre el paper és molt bonica, però l'important és el treball diari i l'esforç. Les coses no arriben per casualitat".

Finalment, Deco ha dit que la construcció d'un equip competitiu després d'un gran mercat de fitxatges ha de continuar amb les renovacions, començant per la de Xavi, però també ha assegurat la continuïtat dels més joves: "Les renovacions de Balde i Lamine Yamal estan en marxa. Són jugadors joves i segurament renovaran".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut