Lamine Yamal, debutant i golejador més jove de la història de la selecció espanyola

Lamine Yamal, debutant i golejador més jove de la història de la selecció espanyola

Amb 16 anys i 57 dies, ha trencat els dos rècords d'un altre blaugrana com Gavi i entra amb força a la història del futbol espanyol

Lamine Yamal no deixa de trencar tots els rècords de precocitat que es troba en el seu camí, i després d'esmicolar-ne uns quants amb la samarreta del Barça, ara ho ha fet amb els colors de la selecció espanyola. Després de la seva primera convocatòria amb l'absoluta, la jove perla formada a La Masia només ha hagut d'esperar 43 minuts per fer el seu debut i convertir-se així, amb 16 anys i 57 dies, en el jugador més jove de tota la història de La Roja. Però no només això, perquè mitja hora més tard ha marcat l'1-7 definitiu en el triomf espanyol a Geòrgia i també s'ha convertit en el golejador més jove.

Lamine ha entrat en el minut 43 en el lloc de Marco Asensio i amb el partit decidit a favor de la selecció espanyola, que ja guanyava per 0-4 i ha destrossat el rècord com a debutant que tenia Gavi, que l'havia instaurat en 17 anys i 62 dies. Però la fam de Yamal és tan inabastable que no només li ha trencat aquest registre al seu company d'equip.

Primera gran tarda de Lamine en el panorama internacional

Corria el minut 74 quan Nico Williams galopava per la banda esquerra i posava una passada enrere que Lamine, atent al segon pal, creuava al pal llarg de Mamardashvili per marcar el setè gol dels de Luis de la Fuente. El somriure de Lamine Yamal després que la pilota acabés al fons de la xarxa és el que estem acostumats a veure amb el Barça.

_SGB6313

És el somriure d'un nen que fa història gairebé sense saber-ho, perquè, a més de ser el golejador més jove de la història de la selecció espanyola, la seva diana també el converteix en el golejador més jove de tots els temps en qualsevol partit de classificació disputat en el futbol europeu.

Aquest 8 de setembre del 2023 sempre serà un dia històric del futbol espanyol, i inoblidable per a un dels projectes més il·lusionants sortits del futbol base blaugrana. A més d'aquestes dades ja mencionades, mentre es disputava el partit a Tiflis, també s'ha fet públic que Lamine ha estat premiat com el millor jugador sub23 del mes d'agost a la Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut