A la recerca d'una nova aventura europea

A la recerca d'una nova aventura europea

Aquest dijous 31 d’agost es durà a terme el sorteig de la fase de grups de la Champions League on els blaugranes ocupen el bombo 1

La temporada 2023/24 ja està en marxa des de fa unes setmanes amb l’inici de la Lliga, però aquest dijous 31 d’agost el FC Barcelona iniciarà una nova aventura a la Champions. El sorteig de la fase de grups de la Copa d’Europa 2023/24 es durà a terme a les 18.00 hores al Grimaldi Forum de Mònaco i hi seran presents els 32 equips classificats, entre els quals, el conjunt blaugrana.

Quatre bombos i vuit grups

 En el sorteig hi seran presents els 32 equips classificats, que estaran dividits en quatre bombos segons els criteris de la UEFA. Entre tots es formaran vuit grups de quatre equips, en què hi haurà un equip de cada bombo. Per tant, no es poden enfrontar equips del mateix país ni del mateix bombo a la fase de grups.

L’equip de Xavi Hernández ocuparà una posició al bombo 1 després de ser el campió de la passada Lliga espanyola. En aquest bombo compartirà lloc amb els altres campions de les principals Lligues d’Europa: el Bayern de Múnic, el PSG, el Benfica, el Nàpols i el Feyenoord, a més del campió de la passada Champions i de l’Europa League: el Manchester City i el Sevilla. Tots aquests formaran part del bombo 1 i no podran ser rivals del Barça.

Els possibles rivals del Barça

Per tant, el Barça s’enfrontarà a un equip del bombo 2, del bombo 3 i del bombo 4 que no siguin de la Lliga espanyola. Repassem quins equips podran ser els rivals dels blaugranes.

El segon bombo està format per:  Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Inter de Milà, Manchester United, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Porto i Arsenal. En aquest hi ha dos equips espanyols que no poden ser rivals del Barça a la fase de grups, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. 

Sorteigigala_pic_2017-08-24otromonaco22

La resta de possibles rivals del Barça es troben en el bombo 3 i 4. Aquest dos es van acabar de definir aquest dimecres a la nit amb les darreres eliminatòries de classificació on es van enfrontar l'AEK Athens FC i l'Anvers, el FC Copenhaguen contra el Rakow i el PSV amb el Rangers. Amb les victòries del PSV, el Copenhaguen i l'Anvers, els bombos han quedat definits.

En el bombo tres, finalment, hi haurà: el Xakhtar Donetsk, el Salzburg, el Milan, el Lazio, l'Estrella Roja, el Braga, el PSV l'Eindhoven i el Copenhaguen. I en el 4: el Galatasaray, el Celtic, el Lens, el Newcastle, l'Union Berlín, el Young Boys,  l'Anvers i la Reial Societat, però no pot ser rival del Barça perquè juga a la mateixa Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut