Barça 5-0 Juventus: El Gamper es queda al Johan

Els gols de Hansen, Lenzini (pp), Bruna, Vicky López i Mapi León han donat la victòria al FC Barcelona en la tercera edició del Trofeu Joan Gamper

La festa del Gamper no decep. L'equip de Jonatan Giráldez ha inaugurat la temporada 2023/24 davant dels 5.485 culers que han anat a l'Estadi Johan Cruyff amb golejada. Després de les victòries contra l'AEM Lleida i el Montpeller, el Barça suma la tercera victòria del curs, aquest cop, contra la Juventus (5-0). D'aquesta manera, el conjunt blaugrana tanca els primers tres amistosos de la temporada amb un ple de victòries.

Monòleg blaugrana a la primera part

El partit ha començat amb domini blaugrana. Només cinc minuts després que l'àrbitra xiulés l'inici de l'enfrontament, Caroline Graham Hansen ha aprofitat una pilota morta a l'interior de l'àrea per enviar-la, fregant el pal, al fons de la xarxa i obrir la llauna del partit (1-0).

Tot i avançar-se tan ràpid al marcador, les culers no han aixecat el peu de l'accelerador i han trobat el premi del segon gol. Després de dues rematades de Bruna al pal, un mal refús de la defensa italiana ha acabat propiciant un gol en pròpia porta de Lenzini (2-0). Tan sols dos minuts després, Bruna Vilamala ha rematat una centrada de Clàudia Pina per fer el tercer gol del partit (3-0).

mini__AG_4716

El matx ha transcendit plàcidament per a l'equip de Jonatan Giráldez, sent protagonista en tot moment de la possessió i dominant el ritme de l'enfrontament. Quan faltaven quatre minuts perquè s'acabés la primera part, Vicky López ha rematat de manera inapel·lable una centrada de Lucía Corrales que s'ha convertit en el quart gol (4-0).

Un Gamper amb participació de 22 blaugranes

Pocs minuts després de l'inici del segon temps, Jonatan Giráldez ha donat minuts a les jugadores més joves. Sandra Paños, Lucía Corrales, Hansen i Engen han estat substituïdes per Gemma Font, Laia Martret, Noah Bezis i Giulia Dragoni. El partit ha continuat amb el FC Barcelona com a protagonista, que ha tingut diverses ocasions per ampliar l'avantatge en el marcador.

Amb el partit sentenciat, hi ha hagut moviments a la banqueta per buscar el cinquè gol que es resistia. Oshoala ha entrat al terreny de joc per Vicky López, Martina Fernández per Jana, Aïcha Camara per Marta Torrejón i Judit Pujols per Bruna Vilamala. El premi ha trigat a arribar, ja que no ha estat fins al minut 76 que Mapi León ha rematat al fons de la xarxa una pilota que ha quedat morta a l'interior de l'àrea després d'un servei de córner i que ha tancat el marcador amb el cinquè gol (5-0). Quan faltaven tres minuts perquè s'acabés el partit han entrat Caño per Pina, Szymczak per Mapi León i Esmee per Patri Guijarro. La jugadora neerlandesa ha pogut jugar els seus primers minuts amb la samarreta del FC Barcelona a l'Estadi Johan Cruyff.

Fitxa del partit

FC Barcelona, 5
Juventus Women, 0

FC Barcelona: Sandra Paños, Marta Torrejón, Jana Fernández, Mapi León, Ingrid Engen, Vicky López, Clàudia Pina, Patri Guijarro, Caroline Hansen, Bruna Vilamala, Lucía Corrales. També han jugat: Gemma Font, Laia Martret, Noah Bezis, Giulia Dragoni, Asisat Oshoala, Martina Fernández, Aïcha Camara, Esmee Brugts, Emilia Szymczak, Judit Pujols i Alba Caño.

Juventus Women: Roberta Aprile, Lisa Boattin, Cecilia Salvai, Martina Lenzini, Amanda Nildén, Arianna Caruso, Sara Gunnar-Sdóttir, Julia Grosso, Barbara Bonansea, Cristiana Girelli, Sofia Cantore. També han jugat Caffearata, Slišković, Bellucci, Thomas, Palis, Bragonzi, Nystrom i Garbino.

Gols: 1-0, Caroline Graham Hansen (min 5); 2-0 Lenzini (pp) (min 33); 3-0, Bruna Vilamala (min 35); 4-0 Vicky López (min 41); 5-0 Mapi León (min 76.).

Àrbitra: Aina Acevedo. Ha ensenyat targeta groga al minut 72 a Giulia Dragoni.