Pedri, primer golejador de la Lliga 2023/24

Amb el seu gol contra el Cadis, el canari se suma a la llista de jugadors que han fet el primer gol en la competició, igual que ja ho van fer Lewandowski, Ansu, Piqué o Messi

El FC Barcelona va guanyar en l’estrena oficial de l’Estadi Olímpic Lluís Companys gràcies als gols de Pedri i Ferran Torres (2-0). I el primer gol de Pedri, que va arribar al minut 82 de partit, va suposar la primera diana a la Lliga 2023/24 del conjunt blaugrana. El migcampista canari no havia marcat mai el primer gol de l’equip en les quatre temporades que suma com a blaugrana. Ara bé, sí que sap que és obrir el marcador. Des de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta del Barça ha marcat 10 gols, set dels quals amb 0-0 al marcador.

Pedri agafa el relleu de Lewandowski

La temporada 2022/23 Robert Lewandowski va ser el primer golejador de l’equip també en la segona jornada de Lliga, en aquell cas contra la Reial Societat. A més, l’estrena golejadora del davanter polonès va ser per partida doble, amb gols al primer minut de partit i al minut 68.

Estrenes golejadores amb firma de la Masia

Les temporades 2021/22 i 2020/21 van començar amb gols de Piqué i Ansu Fati. L’any 2021, el central blaugrana va estrenar-se com a primer golejador de l’equip després de rematar de cap una centrada al minut 19 de partit, contra la Reial Societat. Un any abans, el davanter format a la Masia, Ansu Fati, va ser l’encarregat de signar el primer gol oficial de la temporada del conjunt blaugrana en la victòria contra el Vila-real. De fet, va marcar també el segon gol del partit.

Piqué vs Real Sociedad - Sara Gordon

Griezmann, el primer golejador en la seva primera temporada

El davanter francès va començar la seva etapa com a culer amb un gran partit en la segona jornada de la Lliga 2019/20. Va fer dos gols contra el Betis i va repartir una assistència. El primer gol blaugrana de la Lliga, doncs, va arribar al minut 41 de partit a través de les botes del francès.

Un gol històric de Messi

Un any abans, la temporada 2018/19 va començar amb un gol de falta de Messi contra l’Alabès arran de terra. A banda de ser el primer gol que obria la llauna golejadora del Barça, l’argentí va marcar amb aquesta falta el gol 6.000 a la Lliga de l’equip.

Debuts amb victòria contra el Betis

L’any 2017 el primer gol blaugrana de la temporada va arribar en pròpia porteria, després d’un mal rebuig de l’ex del Betis Alin Tosca. Així doncs, el primer golejador del conjunt culer va ser l’actual capità, Sergi Roberto. El de Reus va marcar el segon gol del partit, que certificava la victòria blaugrana (2-0).

L’any anterior, també contra el Betis, Arda Turan va estrenar la llista de golejadors blaugrana de la temporada 2016/17 rematant una centrada de Jordi Alba.

Les estrenes golejadores del trident

Luis Suárez i Leo Messi van ser els primers golejadors blaugrana a la Lliga durant les temporades 2015/16, contra l’Athletic Club, i 2014/15, contra l’Elx. En la temporada 2015/16 el trident atacant que formaven Messi, Suárez i Neymar va marcar 131 gols. La temporada anterior van fer 122 gols entre tots tres, a més d’acabar la temporada aixecant els títols de Lliga, Copa i Lliga de Campions.

Alexis va obrir la llauna del primer partit de Lliga amb més gols

I ja fa deu anys, l’any 2013, el Barça va signar la seva millor estrena a la Lliga amb la golejada contra el Llevant (7-0). El primer gol del partit (i de la temporada) va arribar a través de les botes del davanter xilè Alexis Sànchez, que va rematar a plaer l’assistència de Cesc Fàbregas.