Jordi Cruyff cedeix la samarreta blanca del 1975 de Johan Cruyff al Museu del FC Barcelona

Jordi Cruyff cedeix la samarreta blanca del 1975 de Johan Cruyff al Museu del FC Barcelona

La samarreta blanca usada a la temporada 1974/75 ha estat la inspiració de la nova segona equipació per a la temporada 2023/24 amb un disseny trencador que ret homenatge al precursor de l’estil de joc del FC Barcelona

Jordi Cruyff ha entregat al Museu del FC Barcelona la samarreta blanca original que el seu pare, la llegenda blaugrana Johan Cruyff, va portar a la temporada 1974/75 i que ha servit d’inspiració per a la nova segona equipació per a la temporada 2023/24 presentada ahir. A l’acte de cessió, dut a terme la setmana passada al Barça Immersive Tour, hi van participar Joan Laporta, president del FC Barcelona; Elena Fort, vicepresidenta del FC Barcelona; Rafael Yuste, vicepresident de l’Àrea esportiva del FC Barcelona; Enric Masip, del gabinet de presidència del FC Barcelona; Jordi Penas, director del Museu, i Jordi Cruyff.

 

La samarreta blanca del precursor de l’estil de joc blaugrana estarà exposada a partir de demà i durant tot el mes d’agost a la Barça MegaStore del Boulevard de l’Spotify Camp Nou abans de d’ocupar un lloc d’honor a la secció destinada a Johan Cruyff al Barça Immersive Tour a partir del setembre.

Inspiració d’una trencadora segona equipació

La samarreta cedida per Jordi Cruyff ha estat la inspiració de la nova segona equipació que adopta el blanc com a color predominant, però no és el primer cop, ja que el Barça ja va fer servir equipacions d’aquest color. Jugadors mítics de la història del FC Barcelona com Alcántara, Samitier, César i Kubala, entre d’altres, ja van portar la samarreta blanca entre les dècades dels 20 i els 70.

En el cas de Cruyff, també la va portar diversos cops, com ara el 19 de gener del 1975 en un partit de Lliga a San Mamés contra l’Athletic Club, quan era el líder de l’equip barcelonista. A més, en aquesta ocasió, incorpora al rivet de les mànigues les franges blaugrana i l’emblemàtic escut que feia servir el Club l’any 1975.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut