Els capitans més joves dels últims 15 anys

Els capitans més joves dels últims 15 anys

Les edats dels capitans Sergi Roberto, Marc-André Ter Stegen, Frenkie de Jong i Ronald Araujo fan una mitjana de 28 anys

Amb la marxa de Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba aquesta temporada, la llista de capitans blaugrana s’ha hagut de reconfigurar. Tot i que Ter Stegen ja formava part del quartet de capitans del Barça des que Gerard Piqué va anunciar que es retirava, el curs 2023/24 serà el primer en què el porter alemany comenci oficialment com a capità de l’equip.

Els jugadors que s’estrenaran com a capitans oficials de l’equip són els joves Ronald Araujo (24) i Frenkie de Jong (26), tercer i quart capità, respectivament. 

Els capitans més joves des de la temporada 2008/09

Amb una mitjana d’edat de 28 anys, els nous quatre capitans de l’equip són els més joves dels darrers quinze anys. L’últim any en què el grup de capitans era més jove que els de la present temporada va ser el curs de l’històric triplet de la temporada 2008/09, amb Carles Puyol (31 anys), Xavi Hernández (28 anys), Víctor Valdés (26 anys) i Andrés Iniesta (24 anys), amb una mitjana de 27,25 anys a la capitania.

D’altra banda, la mitjana de les edats de Sergi Roberto, Ter Stegen, Araujo i De Jong no supera la frontera dels 30 anys, un fet que no passava des de fa cinc anys, a la temporada 2018/19. Aquell curs els capitans van ser Messi, Busquets, Piqué i Sergi Roberto. 

Sergi Roberto continua un llegat de 20 anys

El primer capità de la plantilla blaugrana serà Sergi Roberto. El jugador de Reus disputarà la seva sisena temporada com a capità de l’equip. Amb la marxa d’Iniesta i Mascherano, l’any 2018 Sergi Roberto va fer-se un lloc a la capitania del Barça. Després d’anar escalant posicions amb el pas de les temporades, el curs 2023/24 serà el primer que lluirà el braçal del Barça com a primer capità.

Els anteriors primers capitans del Barça en els darrers vint anys han estat Sergio Busquets, Leo Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Carles Puyol. Així, Sergi Roberto mantindrà viu el llegat dels darrers 20 anys (des de la temporada 2004/05), en què el primer capità de la plantilla és un jugador format a la Masia. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut