10 coses que cal saber de Vitor Roque

10 coses que cal saber de Vitor Roque

El davanter se suma a la llarga nòmina de futbolistes brasilers que han vestit la samarreta del FC Barcelona

Un nou brasiler se sumarà a la família blaugrana properament. Es tracta de Vitor Roque, que arribarà procedent del Club Athletico Paranaense. Per conèixer una mica més el jove futbolista brasiler, davanter centre de formació, et deixem 10 dades que cal saber: 

3200x2000_Vitor_Kv

- Vitor Hugo Roque Ferreira, nascut el 28 de febrer del 2005, es convertirà en el jugador més jove de la plantilla del primer equip. Gavi, nascut el 5 d’agost del 2004, és fins ara el més jove de l’equip.

- Amb 18 anys ja té dos títols al seu palmarès. Són el Campionat Paranaense i el Campionat Sud-americà sub-20, en què va ser el màxim golejador amb sis gols.

- També ha fet ja el seu debut amb la selecció absoluta de la canarinha. Va ser el 3 de març del 2023 en un amistós contra el Marroc.

- La seva estrena amb l’absoluta es va produir amb 18 anys i 25 dies, convertint-se en el debutant més jove amb el Brasil des que ho va fer Ronaldo amb 18 anys i 17 dies.

- El Barça té una llarga tradició de futbolistes brasilers. Amb Vitor Roque ja en són 47, incloent-hi també jugadors del filial. Els últims del primer equip han estat Arthur Melo, Malcom, Neto, Emerson Royal i Raphinha, amb qui coincidirà ara al primer equip.

- D’aquests 47, però, només tres jugadors havien jugat al FC Barcelona i a l’Athletico Paranaense, l’equip del qual procedeix Vitor Roque. Són Adriano Correia, Neto i Matheus Fernandes.

- El nou davanter culer també va passar pel Cruzeiro, equip amb el qual el Barça també té fins a sis jugadors "comuns". Són Ronaldo, Rivaldo, Giovanni, Sorín, Belletti i Maxwell.

- De fet, el traspàs de Vitor Roque del Cruzeiro a l’Athletico Paranaense va ser el més car de la història dels de Curitiba. Va tenir un cost de 24 milions de reals brasilers, el que equival a uns 4,4 milions d’euros.  

- El seu dorsal actual a l’Athletico Paranaense és el ‘9’, però abans també havia lluït el ‘39’ i el ‘27’.

- Vitor Roque és el 17è jugador fitxat directament del Brasil. Els últims van ser Neymar Jr. (Santos), Douglas (Sao Paulo), Yerry Mina (Palmeiras), Arthur (Gremio) i Emerson Royal (Atlético Mineiro), tot i que aquest últim va jugar cedit al Betis abans de marxar al Tottenham Hotspur.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut