Cesc Fàbregas anuncia que penja les botes

Cesc Fàbregas anuncia que penja les botes

L'exjugador de la Masia es retira després de 21 temporades jugant com a professional

L'exblaugrana Cesc Fàbregas ha anunciat que penja les botes. El jugador català format a la Masia plega dels terrenys de joc després de 21 temporades com a professional, però ara enceta un camí a les banquetes. 

Nascut a Arenys de Mar, va arribar a Can Barça el 1997. Meravellant tothom va deixar un gran record al planter barcelonista. Especialment recordat és l'equip cadet, en què va compartir èxits i vivències amb figures del barcelonisme com Leo Messi o Gerard Piqué. Uns membres de la generació del 87 que, posteriorment, deixarien empremta al primer equip blaugrana. Ara bé, el barcelonisme va haver d'esperar uns anys per veure el retorn de Cesc Fàbregas al Camp Nou. 

De retorn al Barça

El 2003, l'excels migcampista va posar rumb cap a l'Arsenal d'Arsène Wenger. A la Premier League es va convertir en un referent del conjunt gunner. Un pas magnífic a Anglaterra durant vuit campanyes que li va permetre tornar al Club la temporada 2011/12. Concret, el 15 d’agost del 2011.

El seu aterratge al FC Barcelona va impressionar. Va alçar dos títols en els seus dos primers compromisos: la Supercopa d’Espanya davant del Reial Madrid i la Supercopa d'Europa davant del Porto. A més, va signar tres gols en els primers quatre matxs. Sens dubte, va conservar l’ADN Barça i va trobar l’encaix al conjunt de Pep Guardiola sense la necessitat d'un temps d'adaptació. I és que en les seves tres temporades com a culer, el 4 va exhibir participació en el joc, arribada i molts gols. 

Com a culer, Cesc va gaudir de la confiança de tots els seus tècnics. Va disputar 48 partits amb Guardiola i també amb Tito Vilanova, i fins a 55 amb Gerardo Martino. A més, va ser el tercer jugador amb més minuts del Barça 2013/14, només superat per Sergio Busquets i Javier Mascherano. 

Però després de 151 partits jugats i 42 dianes, va marxar al Chelsea FC la temporada 2014/15. La seva motxilla de blaugrana també es va omplir d'efemèrides, com signar el gol 5.500 del Barça a la Lliga, i amb sis títols assolits: una Lliga, una Copa del Rei, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa i dues Supercopes d’Espanya. En el seu currículum també trobem l'èxit que va aconseguir amb la selecció espanyola. Va ser campió d'Europa, dues vegades, i del Món. 

El Mònaco i el Como són els darrers equips que van comptar amb els serveis futbolístics de Cesc Fàbregas. Un excel·lent migcampista que penja les botes, però que ara inicia la seva etapa d'entrenador al filial del Como. S'obre una nova etapa per a un blaugrana molt present en l'imaginari barcelonista.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut