Barça 79-88 Unicaja: Tocarà guanyar a Màlaga

El Barça cau en el segon partit de la sèrie i està obligat a guanyar algun dels dos partits que es jugaran al Martín Carpena per mantenir les opcions de ser finalista

El Barça no ha pogut sumar els dos punts de l'eliminatòria de semifinals que s'han jugat al Palau i ha perdut contra Unicaja (79-88) un partit que ho deixa tot igualat abans de viatjar a Málaga. Amb aquesta derrota, els de Saras cauen per primera vegada com a locals en aquesta lliga després d'una ratxa immaculada de 19 victòries abans del partit d'aquest vespre.

Pèssim inici de partit

El partit ha començat de la forma totalment oposada a la que Saras hauria plantejat en el pla de partit, amb els seus jugadors secs en atac i permissius en defensa, el que ha derivat que, amb gairebé sis minuts jugats, el marcador reflectís un 1-14 de sortida que resultava preocupant.

La primera cistella amb un tir de camp ha arribat de la mà de Jokbaitis, un dels integrants de la segona unitat que han fet que el marcador al final del primer període no fos tan alarmant (18-25). El lituà, amb Sanli i Tobey han reduit un desavantatge i els blaugrana, a base de picar molta pedra, gairebé es posen per davant en el segon quart.

La segona unitat encapçala la reacció

Amb el 28-29 han estat a prop, i liderats per Nikola Kalinic, que l'ha jugat sencer i ha anotat nou punts, han mantingut els culers trepitjant els talons dels malaguenys, que tot i la millora en defensa del Barça, ha resistit per davant a la mitja part (37-40).

Malgrat això, la sensació era que el Barça ja li havia pres el pols al partit, i aquesta sensació s'ha fet fefaent en el tercer període, quan dos triples de Laprovittola han donat el primer avantatge blaugrana en tot el partit i un detall de geni de Mirotic en transició ha obligat Ibon Navarro a demanar un temps mort amb 50-47.

Unicaja encaixa el cop i el torna

El Palau ha entrat en ebullició i tant la fluïdesa en atac com la intensitat en defensa s'han disparat. Però Unicaja ha exhibit el gen competitiu de tota la temporada amb un ruix final que no només ha fet que el Barça arrenqués el darrer període per sota, sinó que la diferència era de sis punts (57-63).

Als de Jasikevicius no els han sortit les coses en els primers minuts, i quan el lituà s'ha vist a -10 a 6.25 minuts pel final s'ha vist forçat a aturar-ho amb un temps mort. A més, el Palau s'ha enfurismat amb una sèrie de faltes que han portat els andalusos a la línia de tirs lliures amb facilitat.

Tocarà guanyar a Màlaga

A més, l'atac blaugrana ha curtcircuitat i Unicaja, per la seva banda, ha arribat a posar-se +18 (64-82) a menys de quatre minuts pel final. Una renda que semblava insalvable, i que així ha estat. Al final, tot i quedar-se a 9 punts (79-88) el Barça ha deixat escapar el factor pista.

Ara, tocarà jugar els dos partits al Martín Carpena de Málaga, aquest mateix diumenge (18.30 hores) i el dimarts vinent (21.00 hores) amb l'obligació de guanyar un partit per forçar el cinquè al Palau. Si algun dels dos equips és capaç de guanyar els dos partits a territori andalús s'asseguraria un bitllet per a la final. Si no, el Palau dictarà sentència.