Raphinha alça la veu contra el racisme

Raphinha alça la veu contra el racisme

El brasiler, en el moment del canvi, ha mostrat un missatge molt potent contra el racisme en el món del futbol

Al Barça no li han sortit bé les coses en la seva visita al José Zorrilla de Valladolid, però tot i la derrota per 3-1, els blaugrana han mostrat la seva ferma repulsa al racisme, en general, i en el món del futbol, en particular.

Raphinha i el Barça, de cara contra el racisme

La imatge més representativa l'ha protagonitzat Raphinha, que en el moment de ser substituït s'ha tret la samarreta de joc i n'ha mostrat una interior, amb un missatge molt poderós. ""Mentre el color de la pell sigui més important que la brillantor dels ulls, hi haurà guerra", es podia llegir en la part frontal, mentre que a l'esquena hi posava "TMJ Vini", l'acrònim en portuguès d'"Estem junts, Vini", en referència a l'episodi que Vinícius Jr, el futbolista del Reial Madrid i company de selecció del blaugrana, va patir a Mestalla el passat diumenge. I el mateix jugador blanc li ha agraït el gest amb aquest missatge a les xarxes socials.

La frase de la samarreta, extreta de la cançó War, de Bob Marley, ja la va utilitzar Vinícius en una publicació anterior per denunciar aquest fet. El mateix Raphinha, després del partit, ha manifestat que, amb aquesta imatge, volia demostrar que "aquestes coses segueixen passant i mai canvia res. Les persones més poderoses han de prendre mesures. La gent sempre mira cap al costat i fingeixen que no passa res, però passa en tots els partits. Alguna cosa ha de canviar i els responsables han de pagar".

Ja abans del partit, tant el Barça com el Valladolid s'han fet la foto conjunta al darrere d'una pancarta amb un missatge molt clar i que reflecteix l'objectiu final de tot això: "Racistes, fora del futbol".

mini_2023-05-23_VALLADOLIDvsFCB_55

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut