Barça – Logronyo: Campions de la Copa del Rei! (34-23)

Els de Carlos Ortega guanyen la final de Santander i aixequen el títol per desena vegada consecutiva, la 27a en total

La Copa del Rei torna a ser blaugrana! El Barça d’handbol ha aconseguit guanyar la gran final contra el Logronyo (34-23) i suma un nou trofeu a les seves vitrines. Concretament, es tracta de la 27a Copa del Rei de la història, la desena seguida des de la guanyada a Pamplona l’any 2014, en un partit en què el Barça ha demostrat la seva superioritat. També és el 49è títol estatal consecutiu per a l’equip blaugrana, que domina amb mà de ferro el panorama espanyol.

Perquè, després de derrotar el Torrelavega als quarts i l’Ademar León a les semifinals, aquests tres dies d’handbol viscuts a Santander han acabat per coronar, novament, el gran Rei de Copes. Janc i Fàbregas, amb 5 gols, han estat els màxims golejadors d’una final tenyida de blaugrana des de l’inici.

Trofeu que és el cinquè de la temporada, després de la Lliga, la Supercopa Ibèrica, la Supercopa Catalana i la Copa Asobal, i que encara es podria decorar amb el següent repte majúscul del Barça: la Champions League.

Domini aclaparador

Els de Carlos Ortega s’han mostrat molt superiors pràcticament des de l’inici. Perquè, tot i que el Logronyo ha començat pressionant, ràpidament els culers han aprofitat el seu encert per ampliar diferències (8-6, min 10). Com en els darrers partits contra el Torrelavega i l’Ademar León, els culers han hagut de defensar un set contra sis en l’atac del rival, però li han donat la volta amb el seu talent en velocitat i les transicions ràpides.

D’aquesta manera, amb les recuperacions, els gols a la contra i les aturades d’Emil Nielsen en els moments clau, les distàncies s’han ampliat. Un parcial de 7-0 ha començat a tenyir la final de blaugrana (min 22) i el 20-13 del descans ja ha estat molt difícil de capgirar per al Logronyo.

Perquè a la represa, el Barça no ha baixat pistonada i ha mantingut a ratlla l’electrònic, amb uns +10 gols de distància (24-14, min 35). Contemporitzant el joc (32-20, min 55), doncs, el partit no s’ha escapat i el títol torna cap a Barcelona, ara ja per desena vegada consecutiva. Enhorabona, campions!

LA FITXA

BARÇA, 34

LOGRONYO, 23

Barça: Nielsen, Dika Mem, Wanne, Janc, N’Guessan, Cindric, Frade -set inicial- Pérez de Vargas (ps), Aleix Gómez, Thiagus Petrus, Pol Valera, Carlsbogard, Makuc, Richardson, Fàbregas, Martí Soler.

Logronyo: Jorge Pérez, Ismael El Korchi, Álex Rubiño, Javier Rodríguez, Eduardo Ortiz, Juan Palomino, Mahamadou Keita -set inicial- Javi Romeu (ps), Alaiksandr Markelau (ps), David Cadarso (2), Álvaro Preciado (2), Edu Ortiz (2), Javi García (2), Luciano Silva (1).

Parcials: 3-2, 7-6, 11-8, 17-9, 18-10, 20-13 (descans), 23-14, 25-16, 28-18, 29-19, 31-20 y 34-23 (final).

Àrbitres: Jorge Escudero Santiuste, Jesús Escudero Santiuste.