Porto - FC Barcelona: Adeu a la Champions amb el cap alt (4-3)

Porto - FC Barcelona: Adeu a la Champions amb el cap alt (4-3)

Els culers, dominadors en bona part del matx, han intentat igualar el marcador en uns instats finals de molta presència ofensiva, però un gran Xavi Malián ha aturat l'ímpetu blaugrana

El Barça s'ha acomiadat de la Champions. La derrota davant el Porto (4-3) ha deixat els blaugranes sense la possibilitat d'engrandir el palmarès de 22 copes d'Europa. Les aturades de Xavi Malián han sostingut l'elenc portuguès que ha acabat imposant el lema que resa el seu escut. D'aquesta manera, no ha estat suficient la superioritat culer en bona part de la semifinal i no abaixar els braços per lluitar pel títol aquest diumenge 7 de maig. 

 

Ha tocat remar des de l'inici. El Porto, que ha omplert les grades del pavelló Municipal José Natário de color i gresca acústica blanc-i-blava, s'ha avançat en el marcador gràcies a l'estic de Rafa Costa. Un lusità que ha aprofitat l'errada barcelonista per culminar un contracop ple de velocitat. Res ha pogut fer Sergi Fernández. Impermeable en els següents llançaments dels Dragões.

La sort de tenir el 8... 

Ha estat un gol poc esperat. Perquè els d'Edu Castro han estat símbol de poder i intensitat des de l'inici. Portant la batuta del matx han construït les aproximacions. Però Xavi Malián ha estat capaç de controlar la voracitat culer en molts moments. Pau Bargalló i João Rodrigues s'han topat amb les guardes del porter català. Una muralla, que per insistència, ha acabat caient. Una associació de quirats entre el 78 i el blaugranes ha enviat al fons de la xarxa el domini del Barça. El mostreig infinit de Bargalló i Helder ha posat una igualada més que merescuda. 

... i l'infortuni dels ferros d'Helder

Sens dubte, que en la primera part, els catalans han eixugat el foc del drac de l'escut del Porto. La defensa i les esporàdiques aturades del 10 han estat els altres punts positius del caràcter culer en el matx. On les accions ofensives han viscut un moment de tempesta, quasi perfecta. Les conduccions brillants d'Ignacio Alabart, els llançaments de Sergi Panadero i João Rodrigues, aturats per Malián, i dos ferros consecutius d'Helder Nunes han exhibit mèrits suficients per prevaler en el marcador. 

Els portuguesos agafen més avantatge...

Un lluminós que els de Ricardo Ares han volgut sacsejar només començar la segona part. Amb una molt bona combinació, els portuencs s'han plantat a la porteria de Sergi Fernández. Tancada amb pany i forrellat pel 10 verd. A l'altre costat, el guardià dels tres ferros també ha estat providencial per un gol que quasi s'estava cantant gràcies a Pau Bargalló. Les estadístiques ofensives han crescut en ambdós colors i ha estat la prova que la segona part de la semifinal s'ha trencat per instants. Una falta directa transformada per Gonçalo Alves després de la targeta blava a Sergi Llorca ha decantat la balança cap al Porto. 

Els decibels de la pista de Viana do Castelo han augmentat més amb el gol de Xavi Barroso. L'exbarcelonista ha firmat un llançament potent des de la llarga distància per posar el 3-1. De nou, els d'Edu Castro s'han hagut d'aixecar. Posant setge a la porteria de Xavi Malián han reunit passió i ganes per intentar retallar distàncies com més aviat millor. Ara bé, el Porto ha aconseguit controlar el Barça i, fins i tot, han posat més terra pel mig. Ezequiel Mena després d'aprofitar una falta directa al ferro ha escrit el 4-1.

... però els culers no es donen per vençuts

Una alegria lusitana que ha portat una targeta blava a l'anotador. Una situació de superioritat numèrica de la qual els blaugranes han tret rèdit. Helder Nunes ha estat l'autor del 4-2. Amb molt temps a l'horitzó, el Barça s'ha acostat encara més a l'esperança de la remuntada amb el 4-3 de Pau Bargalló. Altre cop, la qualitat del ha anotat i ha posat emoció a la semifinal gràcies a la màgica execució d'una falta directa. Amb els nervis i la tensió d'accedir a una final de la Champions ha avançat el partit. 

Abocats a la porteria de Xavi Malián, els blaugranes han buscat l'empat als darrers sospirs. Però tot i gaudir de la possibilitat d'enviar el duel a la pròrroga, el camí a la Champions s'ha vist tallat (4-3). Ara, toca aixecar-se. 

FITXA DEL PARTIT

Porto, 4
Barça, 3

Porto: Xavi Malián, Telmo Pinto, Rafa Costa, Carlo Di Benedetto i Gonçalo Alves -cinc inicial- Ezequiel Mena, Xavi Barroso i Reinaldo Garcia
Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, João Rodrigues i Helder Nunes -cinc inicial- Marc Grau, Sergi Llorca i Sergi Panadero, 

Gols: Rafa Costa, 1-0, (min 5); 1-1, Pau Bargalló (min. 12); 2-1, Gonçalo Alves (min 32) (falta directa); 3-1, Xavi Barroso (min 37); 4-1, Ezequiel Mena (min 40); 4-2, Helder Nunes (min 42); 4-3, Pau Bargalló (min 43) (falta directa)

Àrbitres: Francesco Stallone i Marco Rondina. Han amonestat amb targeta blava els jugadors del Porto Ezequiel Mena (min 40) i Rafa Costa (min 43) i el jugador del Barça Sergi Llorca (min 32). Faltes: 9-14

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut